plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce korenené hranolky pečené v rúre

Hranolky sú jednou z najobľúbenejších príloh vôbec. Vysoká kalorická hodnota a obsah nasýtených mastných kyselín však robí z tohto pokrmu postrach štíhlej línie a zdravého stravovania. Vedeli ste, že šťavnaté hranolky môžete pripraviť aj bez množstva oleja? Tajomstvo spočíva v použití vaječných bielkov, ktoré spôsobia, že zemiaky sa počas pečenia nevysušia a budú šťavnaté rovnako, ako keby ste ich vypražili v oleji. Vyskúšajte náš recept na šťavnaté korenené hranolky, ktoré úžasne voňajú a ešte lepšie chutia!

Potrebujeme:

8 veľkých zemiakov

2 bielky

Mix korenín (paprika, chilli, čierne mleté korenie, soľ, taliansku bylinkovú zmes a iné)

Olivový olej

Postup:

Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na hranolky. Bielky rozšľaháme vidličkou, nasypeme do nich zmes korenín. a dôkladne premiešame. Do zmesi vložíme hranolky a premiešame, aby sa zmes dostala na všetky zmiaky.

Zemiaky uložíme na plech vymastený olivovým olejom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 40 minút. Každých 10 minút jemne premiešame vareškou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes