Domáce mäsové guľky – šťavnaté, rýchle a s voňavou omáčkou: Sú stokrát chutnejšie ako vyprážané fašírky!

Výborné karbonátky podľa našej pani kuchárky zo škôlky.

Na krabonátky:

  • 500 g mletého bravčového mäsa a hovädzieho mäsa (ideálne je mäso, ktoré si doma sami zomeliete, ja som dala len bravčové)
  • 0,3–0,5 hrnčeka surovej ryže
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • soľ, korenie podľa chuti

Na omáčku:

  • 1 polievková lyžica kyslá smotana
  • 1 polievková lyžica hladká múka
  • 1 polievková lyžica. l. paradajkový pretlak
  • 1 bobkový list
  • 1.5 šálky voda

Postup:

Dôkladne opláchnite ryžu , zalejeme voda 1: 1 a varíme sa do zmäknutia. Zmiešajte s mletým mäsom. Pridajte cibuľu, nakrájanú alebo namletú v mlynčeku na mäso, vajcia, soľ a mleté ​​korenie.

mleté ​​karbonátky s ryžou

Dôkladne všetko premiešajte.

mleté ​​karbonátky s ryžou

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

S navlhčenými rukami formujte malé guľôčky mletého mäsa. Každú guľôčku obaľte v múke.

mleté ​​karbonátky s ryžou

Opečte karbonátky na panvici až do zlatohnedej farby (nezakrývajte vekom). Potom ich dajte bokom. karbonátky nemusia byť celkom prepečené.

mleté ​​karbonátky s ryžou

Pripravíme si omáčku. Zľahka opražte na panvici múku do zlatista, pridajte paradajkový pretlak, zalejte 1 šálkou vody, dôkladne premiešajte. Osoľte a od bodu varu nechajte omáčku na ohni asi 30 sekúnd, potom pridajte karbonátky. Varíme asi 10 minút pri nízkej teplote.

mleté ​​karbonátky s ryžou

Kyslú smotanu rozpustite v polovici pohára studenej vody. Po 10 minútach dusenia nalejte do hrnca kyslú smotanu, prikryte vekom a pokračujte v varení ďalších 20 minút. 5 minút pred koncom prípravy pridajte bobkový list.
mleté ​​karbonátky s ryžou