NAJLEPŠIA sladkosť, aká tu kedy bola (4 prísady): Domáce karamelové cukríky vyrobené zo Salka a obyčajného mlieka!

Tieto cukríky som vyskúšala len raz a už sú u nás doma hitom.

Úžasná chuť karamelu a vôňa v celej kuchyni.

 

 

Tento recept zvládne pripraviť každý a postačia vám na to len 4 prísady.

...

Odporúčam urobiť karamelky z dvojitej dávky, pretože sa naozaj míňajú rýchlosťou blesku.

Tu je recept na vynikajúce domáce cukríky.

Potrebujeme:

 

 

150 ml mlieka

450 g trstinového cukru

115 g masla

1 plechovku salka

Voliteľné:

Kakao

Celkový čas prípravy: 30 min

Postup:

 

 

Dajte všetky ingrediencie do väčšieho hrnca.

Za stáleho miešania rozpustite nad miernym ohňom.

 

 

Priveďte do varu.

Nechajte prebublávať 10 až 15 minút.

V medzičase občas zamiešajte, aby sa neprichytávala zmes ku dnu.

 

 

Ak je zmes hotová spoznáte tak, že trošku naberiete.

Kvapnete ju do pohára studenej vody – mala by sa utvoriť gulička.

Pokiaľ máte cukrársky teplomer, čakáte na teplotu 118 °C.

 

 

Zložte z plameňa.

Miešajte, kým zmes nezhustne a nezačne sa ťahať.

Zmes vlejte do papierom vyloženej štvorcovej formy (20 x 20 cm).

 

 

Nechajte úplne vychladnúť a rozkrájajte na štvorčeky (či iný vami zvolený tvar).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay