Tieto cukríky som vyskúšala len raz a už sú u nás doma hitom.
Úžasná chuť karamelu a vôňa v celej kuchyni.
Tento recept zvládne pripraviť každý a postačia vám na to len 4 prísady.
Odporúčam urobiť karamelky z dvojitej dávky, pretože sa naozaj míňajú rýchlosťou blesku.
Tu je recept na vynikajúce domáce cukríky.
Potrebujeme:
150 ml mlieka
450 g trstinového cukru
115 g masla
1 plechovku salka
Voliteľné:
Kakao
Celkový čas prípravy: 30 min
Postup:
Dajte všetky ingrediencie do väčšieho hrnca.
Za stáleho miešania rozpustite nad miernym ohňom.
Priveďte do varu.
Nechajte prebublávať 10 až 15 minút.
V medzičase občas zamiešajte, aby sa neprichytávala zmes ku dnu.
Ak je zmes hotová spoznáte tak, že trošku naberiete.
Kvapnete ju do pohára studenej vody – mala by sa utvoriť gulička.
Pokiaľ máte cukrársky teplomer, čakáte na teplotu 118 °C.
Zložte z plameňa.
Miešajte, kým zmes nezhustne a nezačne sa ťahať.
Zmes vlejte do papierom vyloženej štvorcovej formy (20 x 20 cm).
Nechajte úplne vychladnúť a rozkrájajte na štvorčeky (či iný vami zvolený tvar).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)