plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce francúzske žemle

Vynikajúce domáce francúzske pečivo s výraznou maslovou vôňou, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutí vynikajúco aj na druhý deň. Tieto žemle si zamilujete, pretože sú fantasticky chrumkavé a rozvoniava po nich celá kuchyňa. Vyskúšajte skvelý recept z youtube.

Vynikajúce domáce francúzske pečivo s výraznou maslovou vôňou, ktoré viete rýchlo pripraviť a chutí vynikajúco aj na druhý deň. Tieto žemle si zamilujete, pretože sú fantasticky chrumkavé a rozvoniava po nich celá kuchyňa. Vyskúšajte skvelý recept z youtube.

Potrebujeme:

teplé mlieko 200 ml

teplá voda 200 ml

cukor 1 polievková lyžica

suché droždie 1 polievková lyžica

soľ 1 lyžička

maslo 30 g (rozpustené)

múka hladká 600 g (+ -)

dodatočne:

múka na posypanie asi 1 polievková lyžica

maslo 25-30 g

Postup:

V miske zmiešame teplú vodu, teplé mlieko, cukor, soľ a droždie. Rozmiešame.

Postupne vmiešame múku a vypracujeme cesto.

Prirpavíme si misku, ktorú vymastíme olejom, vložíme do nej cesto, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice a každú nakrájame na kúsky.

 

Vyformujeme jednotlivé buchtičky, ktoré preložíme na plech vyložený papierom, prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 20 minút.

Poprášime múkou, každú buchtu narežeme žiletkou a do rezu vložíme kúsok masla.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 25-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Najlepšie recepty na dnes