plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce francúzske bagety: Zvonku krásne chrumkavé, striedka ako vatička a celým domom sa šíri vôňa ako z pekárne!

Niet nad domáce voňavé pečivo. Preto vám dnes prinášame tento recept z youtube na vynikajúce francúzske bagety.

Potrebujeme:

Suroviny na 4 bagety

500 g hladkej múky

330 ml vody

5 g sušeného pekárenského droždia alebo 15 g čerstvého droždia

10 g soli

Postup:

Do väčšej misy si nalejeme vlažnú vodu, pridáme droždie, jemne premiešame a potom nasypeme múku so soľou. Zľahka vypracujeme cesto a preložíme ho na pomúčenú dosku. Miesime ho, kým nie je krásne hladké a vláčne. Potom ho preložíme do vymastenej misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť 2 hodiny.

Nakysnuté cesto si preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme ho na 4 časti a každú časť jemne roztiahneme na hranatú placku. Tú potom zrolujeme a vyformujeme bagety. Tie poukladáme na plech, ktorý sme si pokryli papierom na pečenie. Aby sa nám bagety počas pečenia nespojili, vytvoríme medzi nimi „bariéru“ z papiera na pečenie, ktorý jemne podvihneme. Prikryjeme ich potravinárskou fóliou, bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť asi 30 – 45 minút.

Aby neboli bagety vysušené, pri pečení umiestnime na dno rúry hrniec s vodou. Na povrchu vykysnutých bagiet urobíme ostrým predmetom zošikma asi 3 drážky. Vložíme do rúry a pečieme pri 250 °C asi 20 minút.

Hotovo. Bagety sú krásne upečené, zvonku chrumkavé, so striedkou ako vatička. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes