Veľmi jednoduchý, veľmi ľahký RECEPT: Lahodné domáce Éclair s vareným krémom – ideálne na Veľkú noc!

738

Vynikajúce veľkonočné koláče s vareným krémom s kvapkou vaječného koňaku.

Sú vynikajúce a fantasticky chutné.

Potrebujeme:

4 vajcia

1 pohár múky

100 g masla

1 štipku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 poháre vody

Suroviny potrebné na varenú smotanu:

1 alebo 2 lyžice múky

500 ml mlieka

Pol pohára cukru

70 g mäkkého masla pri izbovej teplote

Vajčený koňak (asi 1-2 lyžice)

Postup:

Začíname s cestom:

Do vody pridáme soľ a kocky masla, dáme variť a miešame dohladka.

Do vriacej zmesi pridáme múku a za stáleho miešania odpaľujeme.

Keď sa cesto odpaľuje od dna, je hotové.

Zložíme z plameňa.

Do ešte teplého cesta, postupne pridávame po jednom vajcia a po každom z nich vyšľaháme dohladka.

Takto získané cesto preložte do cukrárskeho vrecka a na plechu vyloženom papierom na pečenie formujeme podlhovasté tvary.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a zákusky pečieme približne 30-40 minút.

Na krém zmiešame v hrnci mlieko a múku, pridáme vajce a cukor.

Dajte panvicu na plameň a krém varte, kým nezhustne.

Potom nechajte krém vychladnúť.

Maslo mixérom vyšľaháme s vaječným koňakom a za stáleho miešania postupne pridávame po lyžiciach krém.

Vznikne nám nadýchaný a homogénny krém.

Zákusky prekrojte na polovicu a naplňte ich krémom.

Pokračujeme v zdobení podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár