plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce dusené mäsko v pohároch: Skúste tú chuť a konzervy v obchode už nekúpite – v pivnici vydrží celé mesiace!

Domáce je domáce – o tom som sa presvedčila minulý rok, keď sme prvýkrát robili tieto mäsové poháre.

 

 

Toto je skutočná pochúťka – žiadna chémia, žiadne konzervanty, len tá výborná chuť.

Odporúčam každému.

A dlho vám to vydrží.

 

рецепт домашней тушенки

 

Je pomerne dôležité, aby ste si vybrali najčerstvejšie chudé mäso.

Ak nemáte problém skonzumovať aj niečo kalorickejšie, môžete ho skombinovať so slaninkou.

Vďaka tomu sa predĺži doba skladovania a sýtosť samotného pokrmu.

 

рецепты домашней тушенки из говядины

 

Potrebujete

1 kg bravčového mäsa (pliecko alebo stehno)

0,5 kg slaniny (voliteľné)

1 PL soli

 

 

1-2 ks bobkového listu na 1 sklo

5-6 ks celého čierneho korenia na 1 sklo

čierne mleté korenie podľa chuti

Postup

Najskôr si mäso dobre umyte pod tečúcou vodou a utrite ho do papierových utierok.

Zrežte si z mäsa kožu (ak nejakú má) a rozdeľte si ho na pomerne väčšie 6-7 cm široké kúsky.

Vložte ich do hlbokej misky, osoľte a okoreňte podľa chuti.

 

рецепт домашней тушенки из свинины

 

Všetko dôkladne premiešajte, aby každý kúsok ostal ochutený, misku prikryte a nechajte mäso marinovať po dobu 1 hodiny.

 

рецепт домашней мясной тушенки

 

Sklenené nádoby je potrebné umyť a dať sterilizovať.

Môžete to urobiť rôznymi spôsobmi, napríklad tak, že si čisté a suché nádoby na konzerváciu vložíte na 3 minúty do mikrovlnnej rúry.

Na dno každej nádoby poukladajte 1-2 ks bobkového listu, nové korenie a mäso.

 

рецепт домашней свинной тушенки

 

Výška mäsa by sa mala pohybovať niekde 2-3 cm pod okrajom nádoby, aby celý jej obsah nepretiekol.

Ak sa chcete poistiť, nalejte si do panvice trochu vody.

Nádoby prikryte pevnými uzávermi, z ktorých najskôr odstráňte tesniacu gumu a vložte ich do studenej rúry.

рецепт тушенки домашних условиях

 

Rúru si zohrejte na 250 stupňov a keď sa mäso začne variť, znížte teplotu na 150 stupňov a nechajte ho dusiť po dobu 3 hodín.

Kým sa mäso pripravuje, nakrájajte si slaninu na malé kúsky a osmažte si ju na panvici.

Hotové mäso zalejte roztopeným tukom a slaninou.

Vyberte si nádoby z rúry, tesniacu gumu vložte späť k uzáverom a nádoby zatvorte.

Zabaľte ich do utierky, pretočte hore nohami a počkajte kým celkom nevychladnú.

 

 простой рецепт домашней тушенки

 

Hotovo!

Takto pripravené dusené mäso môžete skladovať v chladnejšej pivnici, alebo v chladničke po dobu 6 mesiacov.

Mäso si môžete pridať do akéhokoľvek jedla alebo si ho vziať na chatu či rybačku.

Vaša rodina ho určite ocení a vy v prípade núdze, budete mať v chladničke vždy niečo, čím budete môcť nakŕmiť nejeden hladný žalúdok!

Mäsové výrobky vyrobené vlastnými rukami sa v pozitívnej miere líšia od tých kúpených.

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes