plny-hrniec_transparent_negativ.png

Urobila som tieto RÝCHLE citrónové sušienky a zmizli zo stola v okamihu: Najjednoduchší recept!

Domáce sušienky sú pripravené behom chvíľky a sú také výborné, že zmiznú v okamihu.

 

 

Navyše si ich môžete vyrobiť v množstve príchutí – s kakaom, pomarančom, alebo ako chutia najviac nám – s citrónom.

Podľa toho, či máte radi sušienky chrumkavé alebo mäkké, takto by ste mali dať cesto na plech:

Na chrumkavejšie koláčiky musí byť cesto riedke a ak chcete mäkké koláčiky, dajte na plech cesta trochu viac.

 

 

Pri pečení sledujte okraje sušienok, akonáhle začnú hnednúť, musíte ich vybrať z rúry.

Potrebujeme:

2 vajcia

215 g kr. cukru

1 citrón

100 ml. mlieko

200 ml. Slnečnicový olej

16 g prášku do pečiva

450 g hladkej múky

Postup:

 

 

Nachystáme si veľkú misku.

Do misky rozbijeme vajcia.

Pridáme cukor, kôru z celého citróna a začneme šľahať.

 

 

Šľaháme, kým nie je masa biela a nadýchaná.

Potom pridáme mlieko, olej a citrónovú šťavu.

 

 

Dobre prešľaháme.

Nakoniec pridáme suché prísady.

Keď pridáme suché prísady už cesto nemusíme šľahať, stačí miešať vareškou.

Miešame, kým neuvidíme, že nie sú v ceste žiadne hrudky.

 

 

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.

Kým sa rúra zahreje, nachystáme si plech.

 

 

Vyložíme ho papierom na pečenie.

Vezmite malé časti cesta a pomocou lyžice vrstvíme na papier na pečenie.

 

 

Netreba tvarovať, teplom sa pekne zaguľatia.

Dávkujeme v dostatočných rozostupoch, pretože cesto sa v rúre trochu roztečie.

Vložíme do rúry vyhriatej na 180ºC na 12-14 minút (spodný a vrchný ohrev).

 

 

Čas, ktorý uvádzame je orientačný, pretože závisí od veľkosti sušienok.

Vychutnajte si tie najjednoduchšie a najchutnejšie citrónové sušienky, aké ste kedy skúsili!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes