Domáce chrumkavé mini bagety: Bez námahy, veľmi jednoduché na prípravu!

V nedeľu nechodím do obchodu, radšej si chrumkavé pečivo upečiem doma.

Milujem, keď sa mi počas pečenia šíri domom vôňa ako v pekárni.

 

 

Výnimočný recept z youtube kanála Qwizinet na výborné mini bagety.

...

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

2 g kryštálového cukru

3 g sušeného droždia

2 g soli

130 ml vody

1 PL olivového oleja

Postup:

Do väčšej misky pridáme múku, cukor, droždie a soľ.

Ďalej postupne pridávame vlažnú vodu.

V šetky ingrediencie dobre premiešame.

 

 

Rukami vymiesime cesto, misku prekryjeme potravinovou fóliou, utierkou.

Necháme 15 minút odpočívať.

Potom pridáme olivový olej.

Cesto miesime 5 minút (viď video).

 

 

Trochu naolejujeme pracovnú plochu a pokračujeme v miesení, aby sme vytvorili guľu.

Misu naolejujeme, vložíme do nej cesto, prekryjeme fóliou, utierkou.

Necháme kysnúť 30-45 minút, aby zdvojnásobilo svoj objem.

 

 

Stôl naolejujeme, vyložíme cesto, rukami ho roztlačíme na kruhový tvar.

Rozdelíme na 4 rovnaké časti.

Potom cesto ušúľame do guliek.

 

 

Cesto prikryjeme fóliou a utierkou a necháme ho 5 minút odstáť.

Potom cesto rukami vytvarujeme do tvaru obdĺžnika.

Zrolujeme a koniec zatlačíme.

 

 

Bagety naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prekryjeme utierkou.

Necháme 30 minút oddychovať.

Rúru predhrejeme na 220°C (bez ventilátora) s prázdnou nádobou.

 

 

Na bagetách uprostred urobíme zárezy, postriekame ich trochou vody a vložíme do rúry.

Do nádoby na spodku rúry nalejeme horúcu vodu.

Bagety pečieme 15-20 minút.

 

 

Po upečení necháme bagety vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/ir07yfPW8o4

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay