plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesnakové rožky pred výplatou – bez čakania: Za pár drobných máte plný plech najlepšieho domáceho pečiva!

Recept na tieto rožteky som našla na vašej stránke, ja som ho ale ešte vylepšila cesnakovou náplňou a sú skutočne fantastické, odporúčam vrelo!

Recept na tieto rožteky som našla na vašej stránke, ja som ho ale ešte vylepšila cesnakovou náplňou a sú skutočne fantastické, odporúčam vrelo!

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

250 ml mlieka

25 g čerstvého droždia

25-30 g rozpusteného masla

1 lyžičku cukru

1 lyžičku soli

1-2 lyžíc mlieka

Náplň:

4-5 strúčikov cesnaku (ja niekedy dávam aj celú hlávku)

30-40 ml oleja

Trochu soli

Postup:

Droždie rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.

Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.

Potom pridáme kvások a vymiesime hladké cesto. Podľa konzistencie môžeme pridať viac múky.

Keď je cesto vymiesené (trvá to pár minút) rozdelíme ho na dva diely  a posypeme múkou. Obe polovice rozvaľkáme na 4 rovnaké časti (viď obrázok). Každú časť rozvaľkáme na čo najtenší trojuholník.

Na náplň si zmiešame pretlačný cesnak s olejom a 1/2 lyžičkou soli. Každý trojuholník potrieme touto náplňou.

Potom jednoducho zrolujeme do tvaru rožteka. Konce jemne zahneme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Povrch rožtekov potrieme mliekom (ja potieram aj bielkom a tiež sú výborné), môžeme ešte posypať semienkami a vložíme do rúry vyhriatej na 200-210 stupňov. Pečieme približne 15-20 minút. Dobrým tipom je počas pečenia umiestniť na spodok rúry plech s vodou.

Ešte nakoniec potrite pretlačeným cesnakom zmiešaným s trochou oleja, aby bol liečivý efekt silnejší!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes