plny-hrniec_transparent_negativ.png

Potrebujete len 3 hlávky cesnaku: Šéfkuchár ukázal, ako si vyrobiť najlepšie cesnakové korenie do polievok, omáčok a na mäsko!

Granulovaný cesnak je ako korenina v kuchyni nenahraditeľná. Používate ho aj vy? Šéfkuchár, ktorý na túto prísadu nedá dopustiť ukázal úplne jednoduchý spôsob, ako si vyrobiť to najlepšie domáce korenie doma, bez pridanej chémie a konzervantov. Výrazná chuť a vôňa cesnaku nie je vhodná do každého jedla a práve preto sa často používa oveľa jemnejší granulovaný cesnak. Túto koreninu si vieme kúpiť v skoro každých potravinách. No na čo si ju kupovať, keď si ju môžete vyrobiť?

Potrebujeme

3 veľké hlavy cesnaku

½ čajovej lyžičky soli

Cesnak rozdrobte na menšie strúčiky, ktoré následne očistite od šupiek. Očistené strúčiky nakrájajte na drobné plátky, ktoré by mali byť približne rovnako hrubé. Nakrájané plátky rozložte na plech.

Do predhriatej rúry no 100 stupňov vložte plech s cesnakom, ktorý nechajte piecť a sušiť dve až tri hodiny.

Po dvoch hodinách, rúru vypnite, no cesnak nechajte v rúre až pokým celkom nevychladne. Takto vysušený cesnak pomlíte v mlynčeku na kávu, alebo ho rozdrvte v mažiariku.

Prášok skladujte v uzatvárateľnej nádobe a pridajte trochu soli, ktorá bude pôsobiť ako konzervant. Granulovaný cesnak môžete používať mesiace. Rovnakým spôsobom si môžete vytvoriť aj cibuľový prášok, prípadne ho zmiešať s cesnakovým.

Najlepšie recepty na dnes