plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce bryndzové krekry

Namiesto krekrov z obchodu si pripravte poctivú domácu pochúťku z obľúbenou slovenskou prísadou - bryndzou.

Namiesto krekrov z obchodu si pripravte poctivú domácu pochúťku z obľúbenou slovenskou prísadou – bryndzou.

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky

125 g bryndze

50 g mäkkého tvarohu

150 g masla

1 žĺtok

Rascu na posypanie

Postup:

Bryndzi prepasírujeme cez sito, aby sme získali jemnejšiu konzistenciu. Bryndzu zmiešame s tvarohom, maslom a štipkou soli. Vypracujeme homogénne pevné cesto. Cesto

preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme ho na tenký plát.

Cesto potrieme žĺtkom a posypeme rascou prípadne semienkami podľa chuti.

Nakrájame na štvorčeky a preložíme na suchý plech. Pečieme vo vyhriatej rúry pri teplote 180 stupňov, kým povrch krekrov nie je zlatistý.

Najlepšie recepty na dnes