Krémový likér s vynikajúcou chuťou. Vyskúšajte aj vy domácu verziu, ktorá má u nás doma väčší úspech ako kupovaný likér z obchodu!

Potrebujeme:

2 plechovky kondenzovaného mlieka

0,5 l whisky alebo rumu

0,5 l mlieka

1 bal. mandľového pudingu

Postup:

Kondenzované mlieko v plechovke necháme cca 2 hodiny variť v hrnci  s vodou – plechovky by mali byť celkom zaliate. Prípadne obsah plechoviek varíme v hrnci s dvojitým dnom cca 20 minút, kým hmota nezíska krásnu karamelovú farbu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Puding uvaríme podľa návodu na obale a potom necháme vychladnúť (občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila koža).

Kondenzované mlieko necháme po dovarení vychladnúť. Potom ho spolu s pudingom prelejeme do mixéra a šľaháme, pričom postupne do zmesi prilievame alkohol.

Keď sa jednotlivé suroviny spoja, prelejeme do nádoby, uzavrieme a necháme niekoľko dní odstáť na chladnom mieste.

Domáce Baileys podávame s kockou ľadu.

Na zdravie! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár