Luxusné a chrumkavé domáce bagety, ktoré sa na 100% vydaria: Jeden RECEPT a už nekupujem pečivo v obchode!

Vynikajúci recept na domáce bagety podľa receptu našej fanúšičky Moniky, ktoré si ľahko a rýchlo dokážete upiecť aj vy u vás doma!

Potrebujeme:

600 g hladká múka

350 g teplá voda

30 g olivový olej

10 g sušené droždie

8 g soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Do misky nasypeme múku, pridáme sušené droždie, soľ, olivový olej a na záver aj teplú vodu.

Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme 60 minút kysnúť (zakryté bavlnenou utierkou).

Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 rovnako veľké kúsky, ktoré v rukách roztlačíme na placku a zrolujeme. Pomáhame si olejom (nepoužíme na podsypávanie múku).

Spoj dôkladne uzavrieme a preložíme na papierom vyložený plech na pečenie.

Takto na plechu bagety necháme kysnúť ešte 30 minút a potom ich dáme piecť. Pred pečením povrch narežeme ostrým nožom alebo žiletkou a posypeme múkou.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.

Po upečení bagety necháme vychladnúť na mriežke.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay