Domáca zmrzlina podľa nenáročného receptu: Váš obľúbený letný dezert z prírodných surovín!

Predstavujeme vám najlepšiu domácu zmrzlinu bez konzervantov.

Môžete si ju pripraviť s rôznymi prísadami podľa vlastnej chuti: čokoláda, ovocné pyré, orechy atď…

 

 

Jednoduchý a rýchly recept z portálu retete-usoare na výnimočnú domácu zmrzlinu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

125 ml mlieka

150 g kryštálového cukru

3 žĺtky

300 g smotany na šľahanie (33%)

10 g vanilkov0ho cukru (voliteľné)

Postup:

V hrnci metličkou vymiešame žĺtky.

 

 

Pridáme mlieko a cukor.

Dôkladne premiešame.

 

 

Hrniec preložíme na sporák.

Zmes varíme za stáleho miešania, kým nedosiahne konzistenciu kondenzovaného mlieka.

Krém prelejeme do misky.

 

 

Za pravidelného miešania ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Miešame preto, aby sa na povrchu nevytvoril film.

 

 

V studenej miske mixérom vyšľaháme smotanu na krém.

Šľahačku pridáme do krému v niekoľkých dávkach.

Dobre premiešame.

 

 

Zmes vložíme do sklenenej formy, zakryjeme potravinovou fóliou.

Vložíme na hodinu do mrazničky.

Po uplynutí doby zmrzlinu šľaháme minútu mixérom, prikryjeme ju fóliou.

Vložíme späť na hodinu do mrazničky.

 

 

Zmrzlinu ešte raz premiešame.

Preložíme do menšej nádoby.

Prekryjeme fóliou a dáme na 4 hodiny do mrazničky.

 

 

A sladkú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay