plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšia domáca zmrzlina BEZ vajec: Stačí len zamiešať a dať mraziť – žiadne hrudky, kryštáliky a úžasne krémová!

Fantasticky chutná krémová zmrzlina bez vajec.

Je vynikajúca, odskúšaná a chutí každému!

Potrebujeme:

400 ml smotana na šľahanie

1 konzerva Salko

Okrem toho:

Kyselkavé ovocie

Kúsky čokolády

Oriešky

Oblátky

Zmrzlinové kornútky

Postup:

Najlepšie na tejto zmrzline je, že na jej základ potrebujete len 2 prísady – smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko Salko.

Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha.

Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.

Do tohto základu pridáme rôzne príchute.

Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej môžeme pridať prísady podľa chuti – ovocie, kúsky čokolády, alebo spraviť medzi dve oblátky ako Ruskú zmrzlinu.

Našim deťom najviac chutí dávkovaná do kornútkov.

Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavým ovocím sa akurát dopĺňa.

Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu.

Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení.

Netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.

Ja do zmrzliny pridávam aj kúsky čokolády, granko, alebo iné dobroty, ktoré máme doma radi. Dokocna, dá sa použiť aj domáci džem.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes