Domáca torta na podnose: Najjemnejší krémový dezert!

Úžasný recept na lahodný krémový dezert, ktorý rozhodne stojí za vyskúšanie.

Ja som na tento recept natrafil pri bezcieľnom brázdení internetom a natoľko ma zaujal, že som hneď vyskúšal.

 

 

Najjemnejší domáci krémovo-kokosový koláč podľa receptu z portálu iladies.

...

Potrebujeme:

5 vajec

vanilkový cukor

100 g kryštálového cukru

100 ml rastlinného oleja

150 g hladkej múky

2 ČL prášku do pečiva

3 PL kakaového prášku

Na krém:

1 l mlieka

100 g kryštálového cukru

2 balenia vanilkového pudingu

2 PL kukuričného škrobu

50 g strúhaného kokosu

100 ml mlieka

1 balenie šľahačky v prášku

Postup:

Do misky od mixéra pridáme vajcia.

 

 

Ďalej pridáme vanilkový cukor, cukor.

Šľaháme, kým nezískame spenenú ľahkú kompozíciu.

 

 

Za stáleho miešania pridáme olej.

Potom preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaovým práškom.

Dôkladne vyšľaháme.

 

 

Formu na pečenie vymastíme olejom.

Preložíme do nej cesto.

Cesto vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do rajnice na sporáku pridáme mlieko.

Ďalej pridáme cukor, pudingový prášok, škrob.

Dôkladne premiešame.

 

 

Pridáme strúhaný kokos.

Špachtľou miešame, kým krém nezhustne.

Krém preložíme do misky, prekryjeme fóliou.

Necháme vychladnúť.

 

 

Do cesta povykrajujeme dierky.

Vyrezané časti cesta vložíme do misky a pomelieme.

Do krému v mise počas šľahania pridáme mlieko a smotanu v prášku.

 

 

Krém rozotrieme na cesto.

Ozdobíme mletým cestom a posypeme kokosom.

Koláč vložíme na 4-5 hodín do chladničky.

Teraz môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn