plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca sušená klobáska: Skutočná pochúťka pre všetkých gurmánov, ktorú viete ľahko pripraviť!

Táto domáca klobáska sa stane hitom vašej domácnosti. Má príjemnú textúru a chuťovo je neodolateľná.

Potrebujeme:

črievka na plnenie

860 g bravčového alebo hovädzieho mäsa

140 g slaniny

23 g soli

10 ml suchého bieleho vína

10 g cukru

3 g mletého čierneho korenia

3 g sušeného cesnaku

2 g sušeného tymianu

2 g koriandra

Postup:

1. Slaninu namočte do studenej vody a nakrájajte na plátky s hrúbkou 1 cm. Potom dajte do mrazničky asi na hodinu.

2. Bravčové alebo hovädzie mäso zbavte prípadných chrupaviek a šliach, nakrájajte na malé kocky a vychlaďte v chladničke asi 3 hodiny.

3. Vychladené mäso pomeľte v mlynčeku na mäso a mrazenú slaninu nakrájajte na kocky.

4. Pomleté mäso, slaninu, soľ, biele víno, mleté čierne korenie, cesnak, koriander a tymian zmiešajte spolu v hlbokej mise.

5. Pomocou špeciálnej plničky na prípravu klobás rovnomerne naplňte črievka a po naplnení rozdeľte na menšie klobásky pomocou potravinárskej nite.

6. Ak sa na povrchu klobások vytvorili vzduchové bubliny, prepichnite ich špáradlom a upevnite potravinárskou niťou.

7. Klobásky zaveste do suchej, chladnej miestnosti. Nechajte schnúť asi 8 dní. Musí stratiť asi 30-40% svojej pôvodnej hmotnosti a musí byť pružná. Dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare.info

Najlepšie recepty na dnes