Táto domáca klobáska sa stane hitom vašej domácnosti. Má príjemnú textúru a chuťovo je neodolateľná.
Potrebujeme:
črievka na plnenie
860 g bravčového alebo hovädzieho mäsa
140 g slaniny
23 g soli
10 ml suchého bieleho vína
10 g cukru
3 g mletého čierneho korenia
3 g sušeného cesnaku
2 g sušeného tymianu
2 g koriandra
Postup:
1. Slaninu namočte do studenej vody a nakrájajte na plátky s hrúbkou 1 cm. Potom dajte do mrazničky asi na hodinu.
2. Bravčové alebo hovädzie mäso zbavte prípadných chrupaviek a šliach, nakrájajte na malé kocky a vychlaďte v chladničke asi 3 hodiny.
3. Vychladené mäso pomeľte v mlynčeku na mäso a mrazenú slaninu nakrájajte na kocky.
4. Pomleté mäso, slaninu, soľ, biele víno, mleté čierne korenie, cesnak, koriander a tymian zmiešajte spolu v hlbokej mise.
5. Pomocou špeciálnej plničky na prípravu klobás rovnomerne naplňte črievka a po naplnení rozdeľte na menšie klobásky pomocou potravinárskej nite.
6. Ak sa na povrchu klobások vytvorili vzduchové bubliny, prepichnite ich špáradlom a upevnite potravinárskou niťou.
7. Klobásky zaveste do suchej, chladnej miestnosti. Nechajte schnúť asi 8 dní. Musí stratiť asi 30-40% svojej pôvodnej hmotnosti a musí byť pružná. Dobrú chuť!
Zdroj: retete-usoare.info