plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stužovač ani neberte do ruky: Keď ochutnáte domácu šľahačku z mlieka, už vám ani nepadne, robiť ju z drahej šľahačkovej smotany!

Výborný recept na domácu šľahačku. Je nielen chutnejšia, ale aj lacnejšia a omnoho lahodnejšia. Odporúčam ju skutočne každému!

1. recept

Potrebujeme:

200 ml plnotučného mlieka

125 g masla

Postup:

Mlieko zahrejmeme takmer až k bodu varu. Maslo nakrájame na menšie kúsky a vožíme do mixéra a pridávame k nemu zohriate mlieko.

Mixujeme 3 minúty a keď zmes vychladne, prelejme do misky a dáme stuhnúť na noc do chladničky. Necháme cez noc vychladiť a na druhý deň ušľaháme ako klasickú šľahačku, takto získate poriadnu nádielku domácej šľahačky. Je výborná a lepšie drží tvar aj bez stužovačov.

2. recept

Potrebujeme:

200 gramov masla
2 šálky mlieka
3/4 šálky cukru
1/3 šálky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)

Postup:

Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka . Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom. Keď sa tekutina začne variť, pridáme kukuričný škrob s mliekom. Necháme variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi. Maslo nakrájame na malé kúsky. Kúsky masla postupne všľaháme do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľaháme. Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný. Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.

Skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes