Výborný recept na domácu šľahačku. Je nielen chutnejšia, ale aj lacnejšia a omnoho lahodnejšia. Odporúčam ju skutočne každému!
1. recept
Potrebujeme:
200 ml plnotučného mlieka
125 g masla
Postup:
Mlieko zahrejmeme takmer až k bodu varu. Maslo nakrájame na menšie kúsky a vožíme do mixéra a pridávame k nemu zohriate mlieko.
Mixujeme 3 minúty a keď zmes vychladne, prelejme do misky a dáme stuhnúť na noc do chladničky. Necháme cez noc vychladiť a na druhý deň ušľaháme ako klasickú šľahačku, takto získate poriadnu nádielku domácej šľahačky. Je výborná a lepšie drží tvar aj bez stužovačov.
2. recept
Potrebujeme:
200 gramov masla
2 šálky mlieka
3/4 šálky cukru
1/3 šálky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)
Postup:
Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka . Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom. Keď sa tekutina začne variť, pridáme kukuričný škrob s mliekom. Necháme variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi. Maslo nakrájame na malé kúsky. Kúsky masla postupne všľaháme do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľaháme. Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný. Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.
Skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)