Domáca ruská zmrzlina

Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes vám prinášame skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov a umelých prísad. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia!

Potrebujeme:

18 maslových sušienok

1 vanilkový cukor

3 lyžice kryštálového cukru

500 ml smotany na šľahanie 33%

3 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Pripravíme si formu s vyššími okrami, ktorú vystelieme alobalom. Dno formy vyložíme maslovými sušienkami.

V miske vyšľaháme šľahačku a odložíme bokom. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtka. Z bielkov, cukru (vanil. a kryšt.) vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne vmiešavame 3 žĺtky. Nakoniec jemne vmiešame šľahačku.

Zmes navrstvíme na sušienky a uhladíme. Na vrch opäť navrstvíme sušienky a vložíme do mrazničky na niekoľko hodín.

Prajeme vám príjemné osvieženie! :-)

zdroj: coolinarika