Domáca ruská zmrzlina bez vajec a cukru: Zdravšia, výborne drží tvar a chutí vynikajúco!

Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes vám prinášame skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru.

Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes vám prinášame skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov, surových vajec, umelých prísad a dokonca aj cukru. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia. Toto je môj vylepšený recept klasike so surovými vajciami.

Potrebujeme:

1 bal. jemného tvarohu 250 g

18 maslových sušienok

1 lyžičku vanilkovej esencie

500 ml smotany na šľahanie 33% + stužovač

3 lyžice medu – môžete nahradiť práškovým cukrom

Voliteľné – nadrobno nasekaná horká čokoláda

Postup:

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku spolu so stužovačom, zašľaháme do nej aj tvaroh, med a esenciu. Podľa chuti môžete pridať aj nalámanú čokoládu.

Krém navrstvíme na menší plech, ktorý sme si vystlali sušienkami – ja som použila väčšie sušienky a vyšlo mi na dno 9 ks. Na vrch pokladieme zvyšné sušienky a vložíme do mrazničky stuhnúť.

Na rozkrájanie zmrzliny používame horúci nôž. Okrem sušienok môžete použiť aj tortové oblátky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie