Naša hustá zeleninová polievka s kúskami kuracieho mäsa vám dodá veľa energie.
Polievka vás zasýti a zahreje počas zimných mesiacov.
Úžasný recept na hustú domácu polievku z youtube kanála schnell lecker.
Potrebujeme:
1 pór
100 g stonkového zeleru
1 papriku
1 malú cuketu
2 zemiaky
2 strúčiky cesnaku
1 l zeleninového vývaru
1/2 kuracích pŕs
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
kurkumu
tymian
1 cibuľu
1 mrkvu
100 g šampiňónov
1 čili papričku
petržlenovú vňať
Postup:
Do hrnca nalejeme olej.
Pridáme nakrájaný pór a smažíme na strednom ohni.
Pridáme nakrájaný zeler a premiešame.
Papriku nakrájame na kocky, vložíme do hrnca a zamiešame.
Ďalej pridáme na kocky nakrájanú cuketu, premiešame.
Varíme 7 minút na strednom ohni.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky a pridáme do hrnca.
Strúčiky cesnaku nasekáme na drobno, vložíme do hrnca.
Premiešame a prekryjeme pokrievkou.
Povaríme ešte dve minúty.
Zalejeme zeleninovým vývarom, zamiešame.
Prekryjeme a varíme 15 minút.
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich na naolejovanú panvicu.
Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, kurkumu, tymian, premiešame a smažíme 10 minút.
Osmažené mäso vyberieme do misky.
Na panvicu pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a premiešame.
Šampiňóny nakrájame na plátky, vložíme do panvice a zamiešame.
Pridáme nadrobno nakrájanú čili papričku, zamiešame, osolíme a prikryté varíme 7 minút.
Hrniec odstavíme zo sporáka a uvarenú zeleninu vyšľaháme tyčovým mixérom.
Do rozšľahanej zmesi pridáme kuracie mäso, osmaženú zeleninu, nalejeme vodu, prekryjeme a na strednom ohni varíme 15 minút.
Čerstvú petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme do hotovej polievky.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: