plny-hrniec_transparent_negativ.png

Špičková domáca paštéta na cesty, alebo rýchlu večeru: Vyskúšajte a na paštéty z obchodu v momente zabudnete!

Brávam na výlety, dovolenky a samozrejme doma mám vždy zopár pohárov poruke. K čerstvému chlebíku nič lepšie nepoznám. Je výborná!

Brávam na výlety, dovolenky a samozrejme doma mám vždy zopár pohárov poruke.

 

 

K čerstvému chlebíku nič lepšie nepoznám.

Je výborná!

Stavte sa, že keď ju ochutnáte, paštétu z obchodu viac nekúpite.

Potrebujeme:

5 ks cibule

1,5 kg bravčového bôčika

1,5 kg bravčového pliecka

1 kg hydinových pečienok

1 lyžicu soli

1 lyžičku mletého čierneho korenia

8 strúčikov cesnaku

Hrsť-dve mandlí

Brusnice

Postup:

Mäso (bôčik aj pliecko) umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.

 

 

Mäso osolíme a vložíme do väčšieho pekáča (pekáč si môžeme vymastiť trochou masti).

K mäsu pridáme ošúpané strúčiky cesnaku (celé).

Pridáme aj očistenú cibuľu prekrojenú na štvrtinky.

 

 

Podlejeme vodou, vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov.

Pečieme pri teplote 180-190 stupňov, kým mäso nie je mäkké.

Kým sa mäso pečie, pripravíme si pečienku.

 

 

Dôkladne ju očistíme a zomelieme na mäsovom mlynčkeu.

Odložíme do chladničky.

Upečené mäso spolu s cibuľou, cesnakom aj výpekom taktiež zomieleme v mlynčeku.

 

 

Zmiešame s pečienkou a pridáme aj hrsť – dve pomletých mandlí a prípadne aj hrsť brusníc.

Nezabudneme ani na soľ a korenie.

Ak chceme, aby bola zmes ešte jemnejšia, jednoducho ešte rozmixujeme ponorným mixérom.

 

 

Zmes sa vám môže zdač príliš hutná, vtedy stačí pridať trochu masti a bude sa lepšie rozotierať.

Takto upravenú mäsovú zmes navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie (nie doplna asi 4-5 cm od vrchu).

Pevne zavrieme a sterilizujeme 90 minút.

 

 

Potom necháme dobre vychladnúť a odležať niekoľko dní, predtým, ako otvoríme prvý pohár.

Podávame s čerstvým pečivom.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes