Pripravte si túto domácu paradajkovú pastu podľa receptu z youtube a máte zásoby, ktoré využijete pri príprave akýchkoľvek jedál.
Je krásne hustá, chutná a bez konzervantov, pripravená za 30 minút!
Potrebujeme:
5 kg paradajok
Z 5 kg paradajok získate asi 977 g paradajkového pretlaku, 3,5 l šťavy a 160 g semien.
Postup:
1. Paradajky si umyte a nakrájajte na štvrtiny.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2. Potom ich pomeľte mlynčekom.
3. Získanú zmes preložte do hrnca a dajte na sporák.
4. Keď paradajky začnú vrieť, stlačte zmes pomocou sitka, aby v ňom stúpla šťava.
Tú preneste pomocou naberačky do druhého hrnca.
5. V hrnci by mala ostať len dužina so semienkami, pričom po 15 minút varenia si všimnete, že objem zmesi klesol.
6. Odstavte z ohňa a horúcu zmes preložte do sitka.
Nechajte asi 5 minút stáť, potom prepasírujte tak, aby semená ostali v sitku a dužina pretiekla do hrnca.
7. Paradajková pasta je pripravená.
Môžete ju naplniť do misiek (vrecúšok) a zmraziť alebo ju sterilizovať v pohároch.
8. Potom už len používajte podľa potreby pri príprave vašich obľúbených jedál.
Dobrú chuť!
Video návod: