Domáca paradajková pasta hotová za 30 minút: Je krásne hustá a bez konzervantov!

Pripravte si túto domácu paradajkovú pastu podľa receptu z youtube a máte zásoby, ktoré využijete pri príprave akýchkoľvek jedál.

Je krásne hustá, chutná a bez konzervantov, pripravená za 30 minút!

 

 

Potrebujeme:

5 kg paradajok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Z 5 kg paradajok získate asi 977 g paradajkového pretlaku, 3,5 l šťavy a 160 g semien.

 

 

Postup:

1. Paradajky si umyte.

Následne nakrájajte na štvrtiny. 

 

 

 

 

2. Potom ich pomeľte mlynčekom. 

 

 

 

 

3. Získanú zmes preložte do hrnca.

Dajte na sporák. 

 

 

 

4. Keď paradajky začnú vrieť, stlačte zmes pomocou sitka, aby v ňom stúpla šťava.

Tú preneste pomocou naberačky do druhého hrnca. 

 

 

 

5. V hrnci by mala ostať len dužina so semienkami.

Po 15 minút varenia si všimnete, že objem zmesi klesol. 

 

 

 

 

6. Odstavte z ohňa a horúcu zmes preložte do sitka.

Nechajte asi 5 minút stáť.

Potom prepasírujte tak, aby semená ostali v sitku a dužina pretiekla do hrnca.

 

 

 

7. Paradajková pasta je pripravená.

Môžete ju naplniť do misiek (vrecúšok) a zmraziť alebo ju sterilizovať v pohároch. 

 

 

8. Potom už len používajte podľa potreby pri príprave vašich obľúbených jedál.

Dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay