Domáca paradajková pasta hotová za 30 minút: Je krásne hustá a bez konzervantov!

Pripravte si túto domácu paradajkovú pastu podľa receptu z youtube a máte zásoby, ktoré využijete pri príprave akýchkoľvek jedál.

Je krásne hustá, chutná a bez konzervantov, pripravená za 30 minút!

Potrebujeme:

5 kg paradajok

Z 5 kg paradajok získate asi 977 g paradajkového pretlaku, 3,5 l šťavy a 160 g semien.

Postup:

1. Paradajky si umyte a nakrájajte na štvrtiny. 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2. Potom ich pomeľte mlynčekom. 

3. Získanú zmes preložte do hrnca a dajte na sporák. 

4. Keď paradajky začnú vrieť, stlačte zmes pomocou sitka, aby v ňom stúpla šťava.

Tú preneste pomocou naberačky do druhého hrnca. 

5. V hrnci by mala ostať len dužina so semienkami, pričom po 15 minút varenia si všimnete, že objem zmesi klesol. 

6. Odstavte z ohňa a horúcu zmes preložte do sitka.

Nechajte asi 5 minút stáť, potom prepasírujte tak, aby semená ostali v sitku a dužina pretiekla do hrnca.

7. Paradajková pasta je pripravená.

Môžete ju naplniť do misiek (vrecúšok) a zmraziť alebo ju sterilizovať v pohároch. 

8. Potom už len používajte podľa potreby pri príprave vašich obľúbených jedál.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár