Domáca paradajková omáčka na cestoviny aj k mäsu

Vynikajúca paradajkové omáčka, ktorá vydrží až do zimy. Skvele sa hodí na prípravu mäska a k cestovinám. Vyskúšajte ju aj vy! :-)

Vynikajúca chuť poctivej domácej omáčky z ktorej sa môžete tešiť až do zimy. My ju používame na prípravu mäska, do cestovín, k plnenej paprike a k mnohým ďalším jedlám, ktoré omáčka vynikajúco dochutí.

Potrebujeme:

3 kg paradajok

500 g papriky

300 g cibule

1 feferónku

4-5 strúčikov cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ šálky rastlinného oleja (približne 120 ml)

½ šálky octu (približne 120 ml)

2 lyžice soli

1 lyžice cukru

Čierne korenie podľa chuti

Ďalšie korenie podľa chuti – bazalka, oregano, tymian…

Postup:

Paradajky umyjeme a nakrájame na polovice (Ak vám prekáža šupka, môžete paradajky ošúpať). Paradajky zomelieme v mlynčeku na mäso.

ePaMXf6MeXk

RyNwuYuEOLY

Cibuľu, očistenú papriku a feferónu (odstránime stopky aj semienka) tiež zomelieme v mlynčeku.

fhL1rFxrw4A

Pyré prelejeme do hrnca, pridáme pretlačený cesnak, soľ, cukor, olej a privedieme do varu. Pridáme ocot a dusíme 1 hodinu – nezabúdajte na miešanie, aby omáčka neprihorela. Počas varenie pridáme korenie a podľa chuti ďalšiu soľ alebo cukor.

r2ZP5tzYjJU

Omáčku navrstvíme do sterilizovaných pohárov na zaváranie, pevne uzavrieme a obrátime, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.