plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca omáčka na pizzu

Milujete domácu pizzu? Pripravte si doma tú najlepšiu rajčinovú omáčku, ktorá sa skvele hodí napríklad aj do cestovín či ku grilovanému mäsku. Jej príprava je skutočne jednoduchá!

Milujete domácu pizzu? Pripravte si doma tú najlepšiu rajčinovú omáčku, ktorá sa skvele hodí napríklad aj do cestovín či ku grilovanému mäsku. Jej príprava je skutočne jednoduchá!

Potrebujeme:

1 kg paradajok

1 cibuľu

5 strúčikov cesnaku

2-3 lístky oregana alebo bazalky

Soľ a korenie podľa chuti

1 lyžičku cukru

1 lyžičku sušenej koreňovej zeleniny – voliteľné

50 ml olivového oleja

1 lyžicu paradajkového pretlaku (čo najkoncentrovanejší)

Postup:

Paradajky umyjeme, narežeme šupu a na 2 minúty vložíme do vriacej vody. Potom ochladíme pod tečúcou vodou a olúpeme.

43fc8aea4daf8eb2d5d9e7673c32ca42_view_l

Paradajky čo najjemnejšie nasekáme. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a podusíme na olivovom oleji. Potom pridáme paradajky a všetky koreniny. Omáčku dusíme 20 minút na miernom plameni, alebo kým omáčka nezhustne (ak sú rajčiny príliš vodnaté, môže to trvať dlhšie).

Posledných pár minút pred dovarením pridáme bazalku. Omáčku môžeme ešte roztlačiť, alebo rozmixovať v mixéri. Omáčka bude mať výslednú farbu podľa farby paradajok.

0007178a68f6e3821fb732d35745007d_view_l

Ak pridáte bazalku, nemiešajte omáčku s oreganom a naopak.

cd64f5df1ee845bea3f27acde8688f1c_view_l

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes