Milujete domácu pizzu? Pripravte si doma tú najlepšiu rajčinovú omáčku, ktorá sa skvele hodí napríklad aj do cestovín či ku grilovanému mäsku. Jej príprava je skutočne jednoduchá!
Potrebujeme:
1 kg paradajok
1 cibuľu
5 strúčikov cesnaku
2-3 lístky oregana alebo bazalky
Soľ a korenie podľa chuti
1 lyžičku cukru
1 lyžičku sušenej koreňovej zeleniny – voliteľné
50 ml olivového oleja
1 lyžicu paradajkového pretlaku (čo najkoncentrovanejší)
Postup:
Paradajky umyjeme, narežeme šupu a na 2 minúty vložíme do vriacej vody. Potom ochladíme pod tečúcou vodou a olúpeme.
Paradajky čo najjemnejšie nasekáme. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a podusíme na olivovom oleji. Potom pridáme paradajky a všetky koreniny. Omáčku dusíme 20 minút na miernom plameni, alebo kým omáčka nezhustne (ak sú rajčiny príliš vodnaté, môže to trvať dlhšie).
Posledných pár minút pred dovarením pridáme bazalku. Omáčku môžeme ešte roztlačiť, alebo rozmixovať v mixéri. Omáčka bude mať výslednú farbu podľa farby paradajok.
Ak pridáte bazalku, nemiešajte omáčku s oreganom a naopak.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika