Domáci nepečený cheesecake MILKA: Ani vo sne by mi nenapadlo, že je to také jednoduché – nič lepšie som nejedla!

Tento lahodný dezert s čokoládou podľa receptu z youtube sa stane hitom tohto roka! Milujú ho malí, aj veľkí a na kupovanú zmrzlinu si už ani nespomeniete…

Potrebujeme:

Formu s priemerom 19 cm

Na cesto:

170 g čokoládových sušienok

50 g rozpusteného masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL šľahačkovej smotany

Na krém:

400 g šľahačkovej smotany

200 g kondenzovaného mlieka

20 g (2 PL) kakaa

Na čokoládovú polevu:

100 g tmavej čokolády

100 g šľahačkovej smotany

Postup:

Sušienky si zomelieme, preložíme do misy a zalejeme rozpusteným maslom.

Primiešame lyžicu šľahačkovej smotany a vzniknuté sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.

TIP: Na utlačenie cesta vo forme môžete použiť napríklad sklenený pohár. 

Formu odložíme do chladničky a pripravíme si krém. 

Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a počas šľahania prilejeme kondenzované mlieko.

Hmotu rozdelíme na dve časti, jednu časť odoberieme do samostatnej misy a zmiešame s kakaom.

Vyšľaháme na kompaktný krém.

Polevu si pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešame metličkou dohladka.

Z chladničky si vyberieme formu so stuhnutým cestom.

Nanesieme kôpky kakaového krému, ktorý skombinujeme s čokoládovou polevou a zvyšok vyplníme bielym krémom. 

Takto vrstvíme kakaový krém s čokoládou a bielym krémom, až kým sa neminie.

Navrchu potom vytvoríme pomocou zdobiaceho vrecúška a následným rozotretím lyžicou vrstvu čokolády a dáme zachladiť .

Ak chcete podávať ako nanukovú tortu, dáme zamraziť na 5 – 6 hodín.

Hotovo.

Teraz už stačí len nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

 

Témy:


Pridajte svoj komentár