plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca mäsová konzerva bez predvárania: Taká geniálna, že u nás sa vyjedá priamo z pohárov, netreba ani pečivo!

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel. Je to perfektné aj na dovolenku, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru. My máme v komore vždy zásobu na celý rok!

Výborná mäsová konzerva, ak ste niekedy ochutnali tú z obchodu a potom si dáte toto, pochopíte, aký to je obrovský rozdiel.

 

 

Je to perfektné aj na dovolenku, alebo keď sa vám nechce vyvárať na večeru.

My máme v komore vždy zásobu na celý rok!

Potrebujeme:

5,5 kg bravčového pleca (prípadne 5 kg chudého mäsa a 0,5 g podbradku)

Cesnak (podľa chuti)

 

 

Soľ

Čierne korenie

Rascu

Postup:

Mäso si nakrájame na kocky.

 

 

Osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak.

Všetko dobre premiešame.

Dáme na jeden deň odležať do chladničky.

Mäso navrstvíme do čistých pohárov na zaváranie.

 

 

Každý pohár zalejeme asi 100 ml mäsového vývaru (voliteľné).

Do veľkého hrnca nalejeme vodu.

Teraz pridáme poháre tak, aby boli viečka pod vodou.

Varím resp.sterilizujeme cca 3 hodiny.

 

 

Tiež môžeme sterilizovať na dvakrát:

po 1,5 hodine pri teplote 100-110 stupňov 24 hodín.

Tieto konzervy sú s tými mäsovými neporovnateľné.

S chlebíkom a vychladeným pivom nič lepšie nepoznám.

 

 

Ak robíte z chudého mäsa, môžete do pohárov pridať aj lyžičku-dve bravčovej masti.

Konzervy vydržia dlho.

Skladujeme ako ostatné zaváraniny a perfektné sú aj na letnú dovolenku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes