plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca kyslá kapusta bude hotová po TROCH dňoch: Stačí urobiť JEDNU vec navyše!

Kyslá kapusta bude skutočne hotová za 3 dni!

Rýchlejšie to už nejde.

 

 

Tento recept je hitom medzi netrpezlivými milovníkmi kyslej kapusty.

Jednoduchý a rýchly recept na najchutnejšiu domácu kyslú kapustu z portálu mojegotowanie.

Ako už vieme, žiadna kyslá kapusta z obchodu nechutí tak dobre ako tá, ktorú si sami pripravíte.

Tento proces si však vyžaduje trpezlivosť a nie každý má čas a ochotu čakať niekoľko dní.

Existuje však jednoduchý spôsob, ako pripraviť domácu kapustu už za tri dni.

 

 

Ak chcete celý proces výrazne urýchliť, stačí mierne zmeniť techniku.

Namiesto solenia a miesenia strúhanej kapusty je lepšie ju zaliať nálevom.

Výroba tradičnej kyslej kapusty trvá týždeň až dva týždne, no tento spôsob skráti čas len na tri dni.

 

 

Na prípravu kyslej kapusty potrebujeme:

5 kg čerstvej kapusty

2 mrkvy

1 l vody

 

 

80 g soli

5 bobkových listov

 

 

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu.

Pridáme soľ a vodu prevaríme.

Nálev odstránime z ohňa a necháme vychladnúť.

 

 

Kapustu nakrájame na drobno.

Ošúpeme mrkvu.

Nastrúhame ju na hrubom strúhadle.

 

 

Na dno pohára alebo kameninovej nádoby vložíme bobkový list.

Potom naukladáme mrkvu a kapustu do vrstiev.

Do stredu opäť vložíme bobkový list a pokračujeme v plnení kapustou a mrkvou.

 

 

Keď je nádoba plná, pevne zatlačíme všetky ingrediencie rukoväťou drevenej varešky.

Na vrch položíme bobkový list.

Naplnené nádoby zalejeme nálevom a všetko znova premiešame lyžicou.

 

 

Pripravené nádoby umiestnime na tmavé miesto pri izbovej teplote na dva dni.

Potom ich posledný deň vložíme do chladničky.

Po troch dňoch je kapusta pripravená na servírovanie.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes