Domáca kuracia konzerva bez predvárania: Keď ochutnáte tú delikatesu, na konzervy v obchode už ani nepozrite!!

Je to veľmi chutná domáca konzerva a jej príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

Je to veľmi chutná domáca konzerva a jej príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

Potrebujeme na pohár s objemom 500 ml:

kuracie mäso 0,5 kg (kuracie prsia, krídla aj stehná s kožou)

bobkový list 1 ks

nové korenie 3 ks

soľ 1-2  lyžičky

Postup:

Kuracie mäso si nakrájame na kúsky. Do pohárov na dno vložíme bobkový list a nové korenie.

...

Začneme ukladať mäso (poriadne vtlačíme do pohára). Posypeme soľou, pokračujeme mäsom a nakoniec na vrch opäť pridáme soľ.

Poháre uložíme do hrnca na zaváranie, zatvoríme viečkom, pridáme vodu tak, aby siahala asi 1,5 cm pod okraj pohára.

Sterilizujeme pri teplote 100 stupňov asi 2,5 -3 hodiny.

Druhou a častejšie používanou variantou je sterilizovanie na dvakrát. Najprv poháre varte 1,5 hodiny na 100 ° C, potom ich nechajte vychladnúť a na druhý deň (tj. Za 24 hodín) znovu sterilizujte 1 hodinu tiež na 100 ° C. Voda musí po celý čas zavárania stále pobublávať.