plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca krémová vanilková zmrzlina: Bez veľkej námahy jej pripravíte kopec!

Vanilková zmrzlina ako z čias nášho detstva.

Potrebujete len pár prísad a máte pochúťku lepšiu ako zo zmrzlinového stánku.

 

Potrebujeme:

400 g kryštálového cukru

100 g masla

5 vajec

1 l mlieka

1 ČL kukuričného škrobu

Voliteľné:

Kúsky čokolády

Ovocie

Kúsky sušienok

Oriečky

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko.

 

 

Zohrejeme na slabom ohni.

Pridáme nakrájané maslo.

 

 

Privedieme do varu.

Cukor, škrob a žĺtky vymiešame v samostatnej miske.

 

 

Pridáme trochu mlieka, aby konzistencia pripomínala kyslú smotanu. 

Za stáleho miešania tenkým prúdom vlejeme žĺtkovú hmotu do vareného mlieka.

Dobre rozmiešame.

 

 

Opäť privedieme do varu.

Potom odstavíme.

Vložíme hrniec do studenej vody.

Zmes neustále miešame, kým trochu nevychladne.

 

 

Zmes necháme v studenej vode úplne vychladnúť za občasného premiešania. 

Hmotu nalejeme do formy alebo do dózy.

Odložíme do mrazničky. 

 

 

Hotovú zmrzlinu môžeme podávať samotnú alebo s čerstvým ovocím.

Prípadne môžete do zmrzliny vmiešať obľúbené prísady podľa chuti.

Výborná je napríklad s kúskami čokolády.

 

 

Môžete ju tiež posypať čokoládovými hoblinami alebo kokosom.

Druhý recept

Najchutnejšia krémová vanilková zmrzlina, akú ste kedy ochutnali.

Naša zmrzlina je nielen jednoduchá na prípravu, ale konzistenciou sa podobá tej zo zmrzlinárne.

 

 

Úžasný recept na lahodnú krémovú zmrzlinu z youtube kanála Julio Tapia recetas para tu negocio.

Potrebujeme:

1/2 plechovky kondenzovaného mlieka (195 g)

450 ml mlieka

190 g smotanového syra

1 ČL xantánovej gumy (prírodného zahusťovadla) (2 g)

5 ml vanilkového extraktu

 

 

Postup:

Do nádoby od mixéra nalejeme zamrazené a odparené mlieko.

Pridáme kondenzované mlieko.

 

 

Smotanový syr najprv vložíme na 50 minút do mrazničky.

Nakrájame ho na hrubšie plátky a pridáme do nádoby.

 

 

Potom pridáme vanilkový extrakt.

Zmes šľaháme cca minútu a pol.

 

 

Počas šľahania pridáme zahusťovadlo.

Zmes prelejeme do hrnca a vložíme špachtľu.

 

 

Hrniec vložíme do mrazničky.

Každých 25 minút hrniec vyberieme a zmes premiešame.

 

 

Tento proces zopakujeme štyrikrát.

Hotovú zmrzlinu servírujeme v kornútoch.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes