plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca „instantná“ čokoládová torta

Vynikajúce čokoládové cesto na tortu, ktoré je skutočne jednoduché na prípravu a hoci ho nazývame "instatné" žiadnych práškov z obchodu sa skutočne nemusíte obávať.

Skvelý tip na prípravu rýchlej torty. Je to rovnako jednoduché ako pripraviť cesto z prášku, avšak s tým rozdielom, že táto pochúťka je aj napriek jednoduchej príprave zložená z poctivých surovín.

Potrebujeme:

1 a ½ šálky hladkej múky

3 lyžice kakaa

1 šálku práškového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

1/2 lyžičky soli

1 lyžičku octu

1 lyžičku vanilkovej esencie alebo vanilkového cukru

5 lyžíc rastlinného oleja

1 šálku vody

Postup:

Rúru nastavte na 180 stupňov a formu na pečenie vymastite olejom. V miske zmiešajte všetky suché prísady. V inej miske zmiešajte ocot, vanilkovú arómu a rastlinný olej. Túto zmes pridajte do suchej zmesi a premiešajte. Nakoniec pridajte pohár vody a premiešajte, aby vznikla homogénna hmota – cesto.

Cesto navrstvite do formy, vložte do vyhriatej rúry a pečte približne 35 minút (cesto skontrolujte špáradlom). Keď je cesto upečené, môžete povrch torta potrieť ˇobľúbenou polevou – napríklad rozpustenou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes