plny-hrniec_transparent_negativ.png

Horčica za 3 minúty podľa receptu od starého otca: Viac ju kupovať nebudete!

Chystali ste sa dať si párky s horčicou a minula sa vám horčica? Máme pre vás vynikajúci tip, ako si ju vyrobiť podľa starého overeného receptu. Je naozaj vynikajúca a hodí sa do všetkých domácich dresingov, omáčok a marinád!

 

Ak máte medzi koreninami zásobu horčicového prášku, máme pre vás skvelý recept z facebooku, podľa ktorého si domácu horčicu hravo vyrobíte za 3 minúty!

Niektoré užitočné recepty sa často dedia z generácie na generáciu a toto je jeden z nich.

Potrebujeme:

3 PL horčicového prášku (ak ho nemáte vyrobíte si ho jednoducho tak, že rozmixujete horčicové semienko)

1/2 pohára nálevu z uhoriek

1 ČL rastlinného oleja

Postup:

Nálev z kyslých uhoriek nevylievajte a využite ho na prípravu domácej horčice.

Zalejte horčicový prášok precedeným nálevom, pridajte rastlinný olej a metličkou poriadne premiešajte.

Nie je potrebné omáčku šľahať, len dobre vymiešať, aby sa všetky zložky spojili.

TIP: Ak je omáčka príliš hustá, pridajte viac nálevu a oleja. 

Pohár s horčicou uzavrite viečkom a odložte ho do chladničky.

V prípade potreby je domáca horčica pripravená už o 1 – 2 hodiny.

Avšak na druhý deň chutí ešte lepšie.

Štipľavosť horčice závisí od kvality horčicového prášku, preto pri jeho kúpe skontrolujte dátum spotreby.

Nech sa páči, domáca horčica je pripravená na konzumáciu.

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes