plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takúto dobrotu v obchode nekúpite: Domáca Griotka z prvej úrody višní – nič zložité, len 4 prísady a výsledok miliónový!

Takúto pochúťku v obchode nekúpite, domáca griotka je nielen fantastická na prípitok, ale tá chuť domáceho ovocia sa nedá ničím napodobniť. Je to naozaj fantastická domáca pijatika. :-)

Potrebujeme:

2 kg višne

1 kg cukor kryštál

1 l (rum) um

1 l vodka

Postup:

Pripravíme si 5 litrovú fľašu. Višne dobre umyjeme. Na spodok fľaše nasypeme trochu višní a na ne nasypeme trochu cukru. Takto vrstvíme až kým sa nám neminú višne a cukor. Na konci vlejeme do fľaše rum. Fľašu zatvoríme a necháme stáť na tmavom mieste osem týždňov. Po ôsmych týždňoch fľašu otvoríme a višne scedíme. Griotku si následne zriedime litrom vodky a môžeme podávať. Najlepšia je vychladená. Višne nevyhadzujte, sú vynikajúce ako maškrta aj do receptov.

 

Najlepšie recepty na dnes