plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca dvojfarebná zmrzlina BEZ vajec a varenia: Stačí vyšľahať a máte hotovo – je výborná aj ako krém!

Vynikajúca dvojfarebná zmrzlina. Môžete ju používať ako krém (stačí vychladiť), alebo ako klasickú zmrzlinu. je len na vás, ako si ju vychutnáte. 

Vynikajúca dvojfarebná zmrzlina.

 

 

Môžete ju používať ako krém (stačí vychladiť), alebo ako klasickú zmrzlinu.

Je len na vás, ako si ju vychutnáte.

 

 

Na jahodovú zmrzlinu

 

 

Foto: pinterest

Potrebujeme:

250 ml smotana na šľahanie 33%

50 ml mlieko

50 g stužovač šľahačky Liana jahoda

Postup:

Stužovač šľahačky vsypeme do šľahačky.

Vyšľaháme do polotuha.

Potom prilejeme mlieko.

 

 

Ešte došľaháme.

Hmotu nanesieme do cukrárskedho vrecka.

Dávkujeme do pohára ako krém, alebo navrstvíme do dózy.

 

 

Zabalíme do potravinovej fólie.

Vložíme do mrazničky.

V druhom prípade podávame po zmrazení ako zmrzlinu.

Na smotanovú zmrzlinu

 

Foto: tjn

Potrebujeme:

400 ml smotana na šľahanie

1 konzerva Salko

Okrem toho:

Kyselkavé ovocie

Kúsky čokolády

Oriešky

Oblátky

Zmrzlinové kornútky

Postup:

Najlepšie na tejto zmrzline je, že na jej základ potrebujete len 2 prísady – smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko Salko.

 

 

Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha.

Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.

Do tohto základu pridáme rôzne príchute.

 

 

Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej môžeme pridať prísady podľa chuti – ovocie, kúsky čokolády, alebo spraviť medzi dve oblátky ako Ruskú zmrzlinu.

Našim deťom najviac chutí dávkovaná do kornútkov.

 

Foto: youtube

 

Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavým ovocím sa akurát dopĺňa.

Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu.

Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení, netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.

 

Foto: youtube

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes