plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáca RUSKÁ zmrzlina na plechu: Deti sa do nej zbláznili a príprava je taká jednoduchá, že ju v lete robím každý deň!

Ideálny recept na domáci rýchy dezert, ktorý viete pripraviť za pár minút.

 

 

Ak chcete, môžete ju len vychladiť a podávať tak, prípadne zamraziť a podávať ako domácu nanukovú tortu

Príprava vám nezaberie veľa času.

Ako základ potrebujete len 3 suroviny a keďže si ju hravo pripravíte sami doma, môžete si ju dopriať kedykoľvek.

 

 

Podľa môjho receptu to hravo zvládnete.

Potrebujeme:

Formu s rozmerom 23 x 25 cm

500 ml šľahačkovej smotany

370 g kondenzovaného mlieka

čokoládové sušienky

čokoládové kvapky alebo nastrúhaná čokoláda

 

 

Postup:

Šľahačku nalejte do misky.

Vyšľahajte mixérom až kým nezhustne.

 

 

Ja vždy pred prípravou zvyknem šľahačku, kondenzované mlieko, misku na šľahanie a aj metličky vložiť aspoň na 15 minút do mrazničky.

Potom netreba dezert tak dlho chladiť.

 

 

Kondenzované mlieko potom postupne pridávajte k šľahačke.

Pokračujte v šľahaní až kým sa obe suroviny nespoja.

 

 

Vzniknutú hmotu vložte do mrazničky na 2 hodiny.

Potom ju vytiahnite a znovu vyšľahajte mixérom.

 

 

Na dno formy naukladajte vrstvu sušienok.

A po celom povrchu rovnomerne navrstvite krém.

 

 

Potom prikryte ďalšou vrstvou sušienok.

Dezert vložte vychladiť do chladničky, alebo do mrazničky, ak chcete zmrzlinu.

 

 

Nakrájajte na kúsky a podávajte.

Prajeme dobrú chuť! 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes