Ideálny recept na domáci rýchy dezert, ktorý viete pripraviť za pár minút.
Ak chcete, môžete ju len vychladiť a podávať tak, prípadne zamraziť a podávať ako domácu nanukovú tortu
Príprava vám nezaberie veľa času.
Ako základ potrebujete len 3 suroviny a keďže si ju hravo pripravíte sami doma, môžete si ju dopriať kedykoľvek.
Podľa môjho receptu to hravo zvládnete.
Potrebujeme:
Formu s rozmerom 23 x 25 cm
500 ml šľahačkovej smotany
370 g kondenzovaného mlieka
čokoládové sušienky
čokoládové kvapky alebo nastrúhaná čokoláda
Postup:
Šľahačku nalejte do misky.
Vyšľahajte mixérom až kým nezhustne.
Ja vždy pred prípravou zvyknem šľahačku, kondenzované mlieko, misku na šľahanie a aj metličky vložiť aspoň na 15 minút do mrazničky.
Potom netreba dezert tak dlho chladiť.
Kondenzované mlieko potom postupne pridávajte k šľahačke.
Pokračujte v šľahaní až kým sa obe suroviny nespoja.
Vzniknutú hmotu vložte do mrazničky na 2 hodiny.
Potom ju vytiahnite a znovu vyšľahajte mixérom.
Na dno formy naukladajte vrstvu sušienok.
A po celom povrchu rovnomerne navrstvite krém.
Potom prikryte ďalšou vrstvou sušienok.
Dezert vložte vychladiť do chladničky, alebo do mrazničky, ak chcete zmrzlinu.
Nakrájajte na kúsky a podávajte.
Prajeme dobrú chuť!