Výborný recept na domácu čokoládu z mlieka. Jej príprava je úplne jednoduchá a naučila ma ju moja suseda.
Recept našla na youtube.
Potrebujeme:
400 ml mlieka
170 g kr. cukru
15 g masla
130 g kakaového prášku + kakaový prášok na posypanie
Voliteľné:
5-6 kvapiek vanilkovej esencie
Postup:
1. Do hrnca nalejte 400 ml mlieka.
2. Pridajte 150-170g cukru (podľa chuti).
3. Miešajte a rozpustite cukor.
4. Postupne varte na miernom ohni.
5. Keď sa cukor rozpustí, pridajte 15 g masla.
6. Pridajte 5-6 kvapiek vanilkovej esencie a dobre premiešajte. Pravideľne miešajte.
7. Keď okraje začnú vrieť, znížte oheň a dávajte pozor, aby zmes nekypela.
8. Miešajte, kým nebude zmes žltá a hustá – ako kondenzované mlieko.
9. Odstráňte z plameňa.
10. Prelejte zmes do misy.
11. Pomocou sita pridajte 100 g kakaového prášku a dobre premiešajte
12. Preosejte ďalších 30 g kakaového prášku a premiešajte.
13. Podnos vyložte fóliou, a nalejte naň čokoládovú zmes.
Vyrovnajte stierkou.
14. Zabalte a dajte do mrazničky asi na 40 minút.
Po 40 minútach preosejeme na tanier kakaový prášok. Čokoládu prenesieme na kakaový prášok.
15. Na vrch nasypte tiež kakaový prášok a nakrájajte na kúsky.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
Video návod: