Mnohým ľuďom vadí, že bravčové karé je suché a nie celkom šťavnaté.
Ukážeme vám marinádu z minerálnej vody, vďaka ktorej bude mäso šťavnaté, chutné a jemné.
Vynikajúci recept na jemné a šťavnaté bravčové karé na panvici z youtube kanála Schneller Koch.
Potrebujeme:
700-800 g bravčového karé
300-400 ml minerálnej vody
1 ČL soli
1 ČL provensálskeho korenia
1 ČL mletej papriky
1 ČL sušeného cesnaku
mleté čierne korenie
30 ml mlieka
4 vajcia
1 ČL soli
1 veľkú cibuľu
Na šalát:
3-4 stredné cvikly
250 g nakladaných uhoriek
4 varené vajcia
zväzok kôpru (voliteľné)
2-3 PL jogurtu
1-2 ČL dijonskej horčice
mleté čierne korenie
soľ
1-2 strúčiky cesnaku
Postup:
Z bravčového mäsa nakrájame 6 plátkov o hrúbke cca 1,5 cm.
Mäso uložíme na tvrdú podložku.
Prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.
Vyklepané plátky mäsa vložíme do hlbokej misky.
Nalejeme minerálnu vodu a pridáme soľ.
Ďalej pridáme bylinky, mletú papriku, cesnak, čierne korenie, mlieko a dobre premiešame.
Misku prekryjeme a necháme marinovať hodinu (alebo dlhšie).
Do rajnice vložíme vajcia, pridáme soľ, nalejeme vodu a dáme variť.
Po marinovaní bravčové plátky trochu osušíme papierovou utierkou.
Rozpálime panvicu s olejom, vložíme mäso.
Smažíme na jednej strane 3-5 minút.
Potom mäso otočíme a smažíme z druhej strany asi 3 minúty.
Do panvice vložíme všetky mäsové rezne, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.
Prekryjeme a dusíme na miernom až strednom ohni 15 minút.
Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame na strúhadle a vložíme do hlbokej misky.
Pridáme na kolieska nakrájanú uhorku.
Ďalej pridáme na kocky nakrájané uvarené vajcia a nasekaný kôpor.
Do menšej misky pridáme jogurt, horčicu, čierne korenie, soľ a lyžicou premiešame.
Omáčku pridáme do misy so šalátom a zamiešame.
Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, zamiešame a necháme 15-20 minút odstáť.
Po desiatich minút pečenia otočíme bravčové plátky.
Jemné mäsko servírujeme so šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU