plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonca aj tá najsuchšia časť bravčového mäsa bude mäkká a šťavnatá: Marináda s minerálnou vodou!

Mnohým ľuďom vadí, že bravčové karé je suché a nie celkom šťavnaté.

Ukážeme vám marinádu z minerálnej vody, vďaka ktorej bude mäso šťavnaté, chutné a jemné.

 

 

Vynikajúci recept na jemné a šťavnaté bravčové karé na panvici z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

700-800 g bravčového karé

300-400 ml minerálnej vody

1 ČL soli

1 ČL provensálskeho korenia

1 ČL mletej papriky

1 ČL sušeného cesnaku

mleté čierne korenie

30 ml mlieka

4 vajcia

1 ČL soli

1 veľkú cibuľu

Na šalát:

3-4 stredné cvikly

250 g nakladaných uhoriek

4 varené vajcia

zväzok kôpru (voliteľné)

2-3 PL jogurtu

1-2 ČL dijonskej horčice

mleté čierne korenie

soľ

1-2 strúčiky cesnaku

Postup:

 

 

Z bravčového mäsa nakrájame 6 plátkov o hrúbke cca 1,5 cm.

Mäso uložíme na tvrdú podložku.

Prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.

 

 

Vyklepané plátky mäsa vložíme do hlbokej misky.

Nalejeme minerálnu vodu a pridáme soľ.

 

 

Ďalej pridáme bylinky, mletú papriku, cesnak, čierne korenie, mlieko a dobre premiešame.

Misku prekryjeme a necháme marinovať hodinu (alebo dlhšie).

 

,

 

Do rajnice vložíme vajcia, pridáme soľ, nalejeme vodu a dáme variť.

Po marinovaní bravčové plátky trochu osušíme papierovou utierkou.

 

 

Rozpálime panvicu s olejom, vložíme mäso.

Smažíme na jednej strane 3-5 minút.

Potom mäso otočíme a smažíme z druhej strany asi 3 minúty.

 

 

Do panvice vložíme všetky mäsové rezne, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.

Prekryjeme a dusíme na miernom až strednom ohni 15 minút.

Uvarenú alebo upečenú cviklu nastrúhame na strúhadle a vložíme do hlbokej misky.

 

 

Pridáme na kolieska nakrájanú uhorku.

Ďalej pridáme na kocky nakrájané uvarené vajcia a nasekaný kôpor.

 

 

Do menšej misky pridáme jogurt, horčicu, čierne korenie, soľ a lyžicou premiešame.

Omáčku pridáme do misy so šalátom a zamiešame.

 

 

Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, zamiešame a necháme 15-20 minút odstáť.

Po desiatich minút pečenia otočíme bravčové plátky.

 

 

Jemné mäsko servírujeme so šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pxabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes