Dokonca aj moja babička bola ohromená, keď vyskúšala tento recept: Neuveriteľne chutné a ľahké kuracie stehná!

Veľmi chutné a jednoduché recepty z kuracích stehien a zeleniny.

Toto úžasné jedlo sa hodí k akejkoľvek príležitosti a nikdy sa vám nezunuje.

 

 

Jednoduchý recept na výnimočné kuracie stehná z youtube kanála schnelle Küche.

...

Recept č. 1

Potrebujeme:

5 kuracích stehien

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

7 zemiakov

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

oregano

2 PL rastlinného oleja

2 PL hladkej múky

olivový olej

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

100 ml piva

koriander

Postup:

Z kuracích stehien odstránime kožu.

Vložíme ich do veľkej misy.

Pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, rukami premiešame.

Prekryjeme fóliou.

Necháme 30 minút marinovať.

 

 

Na tvrdej doske nakrájame neošúpané zemiaky a vložíme ich do čistej misy.

Ďalej pridáme soľ, čierne korenie, mletú papriku, oregano, olej.

Dôkladne premiešame.

 

 

Zemiaky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 180°C.

 

 

Namarinované mäso obalíme v tanieri s múkou.

A potom stehná vysmažíme z oboch strán do hneda na naolejovanej panvici.

 

 

Na doske nakrájame na plátky cibuľu a roztlačený cesnak.

Cibuľu s cesnakom osmažíme do zlatista, vložíme mäso, nalejeme pivo, prekryjeme.

Smažíme 15-20 minút, kým sa nevyparí pivo.

 

 

Jemné mäso posypeme nasekaným koriandrom a servírujeme s do chrumkava upečenými zemiakmi.

Recept č. 2

Potrebujeme:

5 kuracích stehien

soľ

oregano

mleté čierne korenie

olivový olej

maslo

1 cibuľu

1 mrkvu

2 zemiaky

4 strúčiky cesnaku

koriander

soľ

mleté čierne korenie

90 ml medu

100 ml paradajkovej omáčky alebo kečupu

3 PL sójovej omáčky

4-5 PL horčice

Postup:

Kuracie stehná vložíme do misy.

Posypeme soľou, oreganom, čiernym korením.

Korenie rukami votrieme do mäsa.

Panvicu naolejujeme, roztopíme v nej maslo a vysmažíme mäso do hneda.

 

 

Mäso vyberieme z panvice a na zvyšnom oleji za miešania vysmažíme nakrájanú cibuľu s mrkvou a zemiakmi.

Pridáme na jemno nakrájaný cesnak a premiešame.

 

 

Pridáme nasekaný koriander, soľ, čierne korenie a špachtľou zamiešame. 

Zeleninovú zmes preložíme do sklenenej formy na pečenie.

 

 

Nakoniec do formy vložíme kuracie stehná.

Na panvicu pridáme med, paradajkový pretlak, sójovú omáčku, horčicu a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

 

 

Omáčku nanesieme na mäso.

Formu vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200°C.

 

 

Mäso s lahodnou omáčkou servírujeme s osmaženou zeleninou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash