plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý višňový koláč – vláčny a šťavnatý: Tak, ako ho pripravovali naše babičky!

Veľmi vláčne cesto s višňami, alebo čerešňami. Môžete použiť zavárané, alebo čerstvé ovocie, je to na vás.

Veľmi vláčne cesto s višňami, alebo čerešňami. Môžete použiť zavárané, alebo čerstvé ovocie, je to na vás.

Potrebujeme:

2 poháre višní, alebo čerešní (osiata, 70-80 dkg)
6 vajec
25 dkg cukru (+ 1 kolík pre vaječné bielky)
1 balenie vanilkového cukru
30 dkg masla
45 dkg múky
1 balenie prášku do pečiva
2 dl mlieka

Postup:

Rúra predhreje na 180 stupňov. Višne scedíme. Vajcia sa oddelia a umiestnia do dvoch oddelených misiek. Bielky sa vyšľahajú so štipkou cukru do tvrdej peny (kuchynský robot).
Žĺtky sa zmiešajú s cukrom a potom sa zmiešajú so zmäknutým margarínom, múkou, práškom do pečiva a mliekom. Keď je zmes dobre vymiešaná, jemne primiešajte proteínovú penu.
Cesto navrstvíme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto vyhladíme. Na vrch cesta uložíme višne a koláč dáme do rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 50 minút.
Po dopečení posypeme práškovým cukrom a podávame nakrájané na kocky.

 

Najlepšie recepty na dnes