Dokonalý tvaroháč podľa tety Gizky: Famózna chuť a bleskurýchla príprava!

To je veľmi chutné, veľmi rýchle a populárne. Recept od skúsenej cukrárky Gizky od nás zo Šamorína. Odporúčam, príprava je úplne jednoduchá!

Potrebujeme:

Cesto:

40 dkg múky,

4 vaječné žĺtky,

15 dkg tuku alebo margarínu,

15 dkg cukru,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. prášku do pečiva,

2 dl kyslej smotany,

Na krém:

4 vaječné bielky,

Citrónovú šťavu,

50 dkg tvarohu,

20 dkg kr. cukru,

1 lyžicu krupice (prípadne kukuričného škrobu, alebo 1 bal. vanilkového pudingu)

Príprava:

Prísady na cesto zmiešame a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Cesto rozdelíme na 2 bochníky a necháme odležať, kým prirpavíme krém.

Z bielkov a 2 lyžác cukru ušľaháme tuhý sneh. Zvyšný cukor rozmiešame s tvarohom, citrónovou šťavou a krupicou. Potom obe hmoty opatrne premiešame.

Prvý plát cesta si rozvaľkáme na pracovnej doske tak, aby nám sedel na veľkosť plechu. Uložíme ho na vymastený a múkou vysypaný plech, navrstvíme náplň a prikryjeme druhým – rovnako veľkým plátom cesta.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňov 20 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte zhruba 5 minút.

Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! 😊

zdroj: mindenegyben/Gizella

Témy:


Pridajte svoj komentár