Vyprážané mäso je chutné a obľúbené.
Najlepšie chutí, keď je strúhanka zlatistá a chrumkavá.
Nie vždy však dopadne vyprážanie podľa vašich predstáv.
Vyskúšajte tento jednoduchý trik z portálu ripost a vyprážané jedlá budú chutiť ešte lepšie.
Použitie sódy bikarbóny sa vám môže zdať v tomto prípade zvláštne, ale kvôli konečnému výsledku to určite stojí za vyskúšanie.
Vyprážané mäso bude vďaka nej v dokonalom chrumkavom trojobale.
S týmto trikom dotiahnete vyprážané jedlá k dokonalosti.
Vyprážanie so sódou bikarbónou je hračka, aj keď sa toho mnohí možno zo začiatku zľaknú.
Najmä toho, že sódu bikarbónu treba kombinovať s pár kvapkami octu.
Túto zložku však nemožno vynechať.
Dôvodom je, že kyseliny octu reagujú so sódou bikarbónou, vzniknutá reakcia zabezpečí nadýchaný trojobal.
Navyše, pár kvapiek octu ešte podčiarkne skvelú chuť vyprážaného mäsa.
Výsledok bude dokonalý.
Potrebujeme:
múku
vajcia
strúhanku
soľ
čierne mleté korenie podľa chuti
pár kvapiek octu
1 ČL sódy bikarbóny
rastlinný olej
Postup:
Mäso si pripravíme podľa potreby a následne osolíme, okoreníme podľa chuti.
V jednej mise si zmiešame vajce so sódou bikarbónou a octom.
Do ďalšej misy nasypeme múku.
V poslednej bude strúhanka.
Teraz už mäso obaľujeme klasickým postupom:
takže najskôr ho obalíme z oboch strán v múke.
Potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v strúhanke.
Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo rastlinného oleja.
A rozhorúčime ho.
Pripravené mäso vyprážame z oboch strán dozlatista.
Ak sa vám trojobal nafúkne, nezľaknite sa, je to prirodzené.
Treba počkať, kým sa nesfarbí do zlatohneda.
Konečným výsledkom je chrumkavá a lahodná strúhanka.
Tento trik so sódou bikarbónou a octom môžete aplikovať aj pri vysmážaní iného mäsa, napríklad kuracích stehienok, krídel a pod.
Dobrú chuť!