Vynikajúci recept na tortu Sacher z jabĺk.
Tento dezert je šťavnatý a úplne si ho zamilujete.
Je jednoduchší ako klasický Sacher a vďaka jablkám fantasticky šťavnatý.
Potrebujeme:
250 g hladká múka
200 g kryštálový cukor
300 g jablko
100 g maslo izbovej teploty
40 g kakao
150 ml mlieko
1 bal. prášok do pečiva
3 ks vajce
kyslý džem
čokoládová poleva
Postup:
Jablká si očistíme a nastrúhame.
Ak jablká pustia veľa šťavy, je dobré ju vymačkať, aby cesto nebolo príliš mokré.
Pripravíme cesto:
Maslo izbovej teploty, cukor a vajíčka vyšľaháme do peny.
Pridáme múku, kakao a prášok do pečiva.
Na záver pridáme aj jablká.
Vznikne hustejšie cesto, ktoré zriedime mliekom.
Navrstvíme do okrúhlej formy (ja som mala priemer 23 cm), dno som vyložila papierom.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 155 stupňov asi 40 minút.
Skúšame špajdľou, či je cesto upečené.
Ak je špajdľa mokrá, pokračujeme v pečení, ak je suchá, vyberáme.
Ja som džemom potrela povrch Sacher torty a tiež som ju poliala čokoládovou polevou.
Necháme stuhnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)