plny-hrniec_transparent_negativ.png

SACHER z jabĺk, ktorý pripravíte úplne jednoducho: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím skoro každý víkend!

Vynikajúci recept na tortu Sacher z jabĺk.

 

 

Tento dezert je šťavnatý a úplne si ho zamilujete.

Je jednoduchší ako klasický Sacher a vďaka jablkám fantasticky šťavnatý.

Potrebujeme:

250 g hladká múka

200 g kryštálový cukor

300 g jablko

100 g maslo izbovej teploty

40 g kakao

150 ml mlieko

1 bal. prášok do pečiva

3 ks vajce

kyslý džem

čokoládová poleva

Postup:

 

 

Jablká si očistíme a nastrúhame.

Ak jablká pustia veľa šťavy, je dobré ju vymačkať, aby cesto nebolo príliš mokré.

 

 

Pripravíme cesto:

Maslo izbovej teploty, cukor a vajíčka vyšľaháme do peny.

 

 

Pridáme múku, kakao a prášok do pečiva.

Na záver pridáme aj jablká.

 

 

Vznikne hustejšie cesto, ktoré zriedime mliekom.

Navrstvíme do okrúhlej formy (ja som mala priemer 23 cm), dno som vyložila papierom.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

 

 

Pečieme pri teplote 155 stupňov asi 40 minút.

Skúšame špajdľou, či je cesto upečené.

Ak je špajdľa mokrá, pokračujeme v pečení, ak je suchá, vyberáme.

 

 

Ja som džemom potrela povrch Sacher torty a tiež som ju poliala čokoládovou polevou.

Necháme stuhnúť a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes