plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý „okatý“ chlebík bez roboty: Naučte sa fantastický hrnčekový chlebík bez miesenia

Výborný recept, my ho voláme okatý chlebík, pretože vo vnútri má tie krásne mäkulinké oká. Je výborný a totálne jednoduchý!

Výborný recept, my ho voláme okatý chlebík, pretože vo vnútri má tie krásne mäkulinké oká. Je výborný a totálne jednoduchý!

Potrebujeme:

3 hrnčeky hladkej múky
1,5 hrnčeka vody
1,5 lyžičky sušeného droždia
1 lyžička octu
1 lyžička drvenej rasce
2 lyžičky soli

Postup:

Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, rascu a premiešame vareškou. Prilejeme vodu s octom a opäť premiešame. Cesto posypeme hladkou múkou, prikryjeme utierkou a necháme aspoň 12 hodín kysnúť pri izbovej teplote. Potom zapneme rúru na 230 ° C, vložíme do nej zapekaciu misku s pokrievkou a necháme 30 minút nádobu nahrievať. Cesto prepracujeme a kým sa nádoba nahreje necháme ešte podkysnúť. Horúcu misu vyberieme a pomocou stierky preložíme do nej cesto. Prikryjeme pokrievkou a pečieme pri teplote 230 ° C 30 minút. Potom pokrievku zložíme, teplotu pečenia znížime na 220 ° C a dopekáme 15 – 20 minút. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Miška

Najlepšie recepty na dnes