plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ešte NIKDY som nejedla lepší nepečený dezert: Tak jemný, že pri krájaní sa ním nôž doslova kĺže a rozpúšťa sa na jazyku!

Už na prvý pohľad je tento nepečený dezert podľa receptu z youtube neuveriteľne lákavý a keď ochutnáte, nebudete vedieť prestať jesť. Každé sústo je ako malá odmena.

Potrebujeme:

3 vajcia

100 g cukru

5 ml vanilkovej esencie

50 g masla

50 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

60 g čokolády

28 dlhých piškót

400 ml mlieka na namáčanie piškót

Na polevu:

80 ml šľahačkovej smotany

60 g čokolády 70%

10 g karamelu

Na posypanie:

kakao

Postup:

Do misy si rozbijeme vajíčka, pridáme cukor, vanilkovú esenciu, maslo a dobre vymiešame metličkou. Potom pridáme škrob a znovu dobre premiešame. Za stáleho miešania prilejeme 500 ml mlieka. Dáme na sporák a varíme do zhustnutia.

Po uvarení rovnomerne nalejeme krém do dvoch misiek. Do jednej pridáme čokoládu, druhý necháme vanilkový.

Dlhé piškóty si namáčame v mlieku a postupne ukladáme na dno formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Celkovo by malo prvú vrstvu tvoriť 14 piškót. Na ne potom nanesieme čokoládový krém a rovnomerne uhladíme.

Na túto vrstvu ukladáme opäť piškóty namočené v mlieku tesne vedľa seba. Teraz nanesieme vanilkový krém a opäť rovnomerne rozotrieme.

Teraz všetko odložíme do chladničky na 15 minút. Medzitým si do misky nalejeme šľahačkovú smotanu, pridáme čokoládu, karamel a dáme na 5 minút do mikrovlnnej rúry, alebo roztopíme za stáleho miešania vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme metličkou na kompaktnú hmotu. Tú následne vylejeme na celý povrch. Uhladíme a odložíme na 6 hodín do chladničky.

Po uplynutí doby chladenia dezert vyberieme, okraj formy, aj papier na pečenie dáme dolu, posypeme kakaom a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes