Vynikajúci dezert bez pečenia, ktorý viete rýchlo pripraviť a je naozaj fantastický.
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
2 balenia maslových sušienok
250 g masla (250 g masla)
1/2 plechovky / 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
1 odmerku Nesquik prášku (alebo granka)
3/4 odmerky / 180 ml plnotučného mlieka
1/2 odmerky / 50 g kakaového prášku
1/4 čajovej lyžičky soli
1 polievková lyžica vanilkovej esencie (1/4 lyžičky vanilkovej esencie)
Na smotanovú vrstvu:
250 g krémového syra (250 g krémového syra)
1 čajová lyžička vanilkovej esencie (1 lyžička vanilkovej esencie)
1 polievková lyžica sladeného kondenzovaného mlieka (1 polievková lyžica sladeného kondenzovaného mlieka)
3/4 lyžice želatínového prášku (3/4 lyžice želatínového prášku) + voda
200 ml smotany na šľahanie (200 ml mliečnej smotany na šľahanie)
Na polevu:
300 g horkej čokolády na varenie
250 g smotany na šľahanie
1 lyžica masla
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
Postup:
Formu vyložíme papierom na pečenie.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme salko aj Nesquik.
Pridáme aj mlieko, kakao a vanilkovú esenciu.
Vymiešame jednotnú zmes.
Sušienky si naláme na kúsky a premiešame s čokoládovou zmesou.
Navrstvíme do formy a necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém.
Krémový syr vyšľaháme so salkom.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na šľahačku.
Zmiešame a pridáme vanilkovú esenciu aj želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
Navrstvíme na sušienkovú zmes a dáme vychladiť.
Nakoniec pridpravíme polevu.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a smotanou na šľahanie.
Pridáme aj vanilkovú esenciu.
Nalejeme na krémovú vrstvu a dáme vychladiť.
Nakrájame a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)