plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý maslový krém: Vďaka nemu budú vaše dezerty hviezdou každej oslavy!

Chceli by ste sa naučiť pripraviť dokonalý maslový krém?

Máme pre vás vynikajúci recept, ktorý zabezpečí, že chuť vašich dezertov bude jednoducho fantastická.

Na oslavách vďaka nemu zažiarite.

 

 

Nechajte si poradiť a vyskúšajte najlepší maslový krém podľa receptu z portálu toprecepty.

Základ tohto krému je možné ochutiť pudingom, vyšľahaným snehom z bielkov, ale aj čokoládou, kávou či orieškami. 

Maslový krém poslúži na plnenie rôznych dezertov, vrátane tort a rolád.

Jeho príprava nie je pri dodržaní niekoľkých pravidiel žiadna veda.

Vieme, čo robiť, keď sa zrazí.

Poradíme, ako k základu pridať ďalšie ingrediencie, aby ste získali výbornú náplň.

Čo je maslový krém

 

 

Maslový krém je klasikou, ktorú väčšinou poznáme od babičiek.

Jednoduchá a rýchla náplň sa hodí prakticky na ktorýkoľvek dezert, dobre sa dochucuje a dobre sa s ním pracuje.

Jeho nevýhodou je hutnosť a ťažkosť.

Základom je maslo vyšľahané s cukrom.

Maslo by malo byť kvalitné a čerstvé.

Použiť môžete pomer 200 g masla a 100 g práškového cukru.

Čo treba urobiť, aby sa krém nezrazil

 

 

Než sa pustíme do prípravy maslového krému, je potrebné včas vybrať ingrediencie a ponechať ich pri izbovej teplote.

Mali by mať rovnakú teplotu.

Maslo by potom malo byť pekne zmäknuté, aby išlo dobre šľahať.

Najlepšie ho vyšľaháme pomocou elektrického mixéra s metlami.

Najskôr dôkladne vyšľaháme maslo s cukrom.

 

 

Pokiaľ budeme pridávať ďalšie ingrediencie, mali by mať rovnakú teplotu.

Či už pridávame puding, smotanu, alebo dokonca tvaroh, pridávame ich po lyžiciach.

Pridávanú časť je potrebné vždy dôkladne zašľahať.

Pokiaľ sa nám krém bude po vyšľahaní zdať trochu tekutý, dáme ho pred používaním na chvíľku do chladničky, aby trochu stuhol.

Náš tip: Pripravte si tento maslový krém, ktorý môžete využiť nielen na veľkonočné pečivo, ale aj množstvo ďalších dezertov

Čo urobiť so zrazeným krémom – trik, ktorý ho zachráni

 

 

Pokiaľ sa predsa len stane, že sa krém zrazí, ponúkajú sa dve možnosti.

Znova ho môžete dať s miskou do hrnca s vriacou vodou na dne.

Trochu ho nad parou ohrejte.

Akonáhle uvidíte, že tuk redne, dajte ho včas bokom (neprehrejte ho), a znovu dobre prešľahajte do peny.

Ďalší variant je ten, že vezmete ďalšie zmäknuté maslo, utrite ho s cukrom, a po troškách ho zašľaháte do zrazeného krému.

Ako dochutiť maslový krém

 

 

Pretože je maslový krém chuťovo neutrálny, môžeme ho podľa potreby dochutiť napríklad čokoládou, orieškami, kokosom, kávou, ale napríklad aj likérom.

Ako pripraviť odľahčený maslový krém so snehom

Veľmi obľúbené sú krémy, kedy je základom ten maslový, ale je odľahčený ďalšou významnou ingredienciou.

Práve taký je snehový maslový krém.

 

 

Jeho príprava je podľa dobrého návodu jednoduchá.

Významnú úlohu zohráva para, teplota a dôkladné šľahanie.

Aj tento variant maslového krému môžete doplniť napríklad o čokoládu, citrón, alebo vanilku.

Ako pripraviť odľahčený pudingovo-maslový krém

 

 

O niečo obľúbenejší je maslový krém s pudingom, pre jeho jemnú chuť.

Do hotového vychladnutého pudingu pridávame po častiach zmäknuté maslo.

Postupne spolu obe suroviny vyšľaháme, aby sa spojili.

To nie je všetko: Ďalšie recepty na rýchle krémy

 

Hrk-hrk krém bez miešania

Potrebujeme:

1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)

2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)

2 pudingy bez varenia Créme Olé

Postup:

Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy.

Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.

Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu).

Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.

Jemný ovocný krém

 

 

Potrebujeme:

250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)

300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)

1 lyžicu citrónovej šťavy

Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)

250 ml smotany na šľahanie 33%

300 ml ovocnej šťavy

1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.

Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.

5 minútový Salko krém

 

 

Potrebujeme:

350 g jemného tvarohu

175 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

65 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.

Pudingový krém zo žĺtok

Potrebujeme:

500 ml mlieka

200 g kryštálového cukru

1 lyžičku vanilkovej arómy (môžeme nahradiť vanil. cukrom)

50 g hladkej múky

4 žĺtky

Postup:

Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou a múkou dohladka. Mlieko preložíme na plameň a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme vaječnú zmes a na miernom plameni varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Do vychladnutého pudingu môžeme vmiešať kyslú smotanu, maslo, kokos alebo iné prísady podľa chuti.

Veríme, že vám tieto tipy pri príprave dezertov poslúžia a vydaria sa na jednotku.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes