plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiaden tuk ani prášok do pečiva: Cukrárka ukázala, ako upiecť dokonalý korpus na tortu zo 4 prísad!

Vynikajúci recept, ktorý sa hodí do každej rodiny!

Potrebujeme:

5 vajce

¾ šálky cukru krupica (165 g)

¾ šálky hladkej múky (120 g)

¼ šálky zemiakového škrobu (40 g)

Postup:

Korpus môžete robiť do akejkoľvek formy, vo videu je použitá forma s priemerom 20 cm – takýto korpus bude vyšší.

Bielka vyšľaháme do peny – začíname na stredných otáčkach, keď sa bielka spenia, začneme lyžičku po lyžičke pridávať cukor. Otáčky môžeme zvýšiť. Šľaháme do momentu, kým sa cukor celkom nerozupustí. Aby ste zistili, či je cukor rozpustený, môžete si trochu snehu rozotrieť medzi prstami a tak zistíte, či sú v ňom ešte nerozpustené kryštáliky.

Múku preosejeme spolu so škrobom.

Keď je sneh vyšľahaný, znížime otáčky a po jednom do nej zašľaháme žĺtky.

Teraz do hmoty ručne vmiešame sypkú zmes. Vmiešame ju na 3x, aby sa nám nevytvorili hrudky, zakaždým dobre premiešame od spodku na hor. Miešame cukrárskym jazykom.

Boky formy v žiadnom prípade nemastíme maslom, cesto by po bokoch stieklo a nemalo by taký pekný tvar.

Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 40 minút. Či je korpus hotový zistíme pomocou špáradla.

Korpus oddelíme od bokov formy pomocou špáradla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes