plny-hrniec_transparent_negativ.png

Finta, ako pripraviť dokonalý Kebab bez špeciálneho stojanu, v rúre: Naučte sa tento nápad a ste za hviezdu na každej oslave!

A chutí božsky, naozaj ako keby ste si ho dávali priamo v Turecku na pláži. Navyše, ide o skutočne jednoduchý recept, ktorý si ľahko môžete prispôsobiť podľa seba.

Potrebujeme:

Kuracie prsia – podľa počtu stávnikov

4 menšie tégliky bieleho jogurtu

Korenie 4 farieb (prípadne len čierne)

Petržlenovú vňať

Červenú sladkú papriku

Soľ

Na stojan:

1/2 červenej cibule

drevenú špajlu

Postup:

Na marinádu zmiešame všetky prísady dohromady a premiešame. Každý kúsok mäska si prekrojíme a na polovicu a prípadne prekrojíme na tenšie plátky (ako keď krájate na rezne). Potom dáme do misky a jednoducho zalejeme marinádou. Necháme marinovať cez noc.

Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Na plech uložíme 1/2 cibule a do nej zapichneme špajdlu – viď video. Na špajdlu teraz napichujeme marinované kúsky mäska. Na ten istý plech môžeme dať piecť aj hranolky do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút. Podávame ako klasický kebab – len orežeme a dáme do placky, alebo priamo na tanier!

Najlepšie recepty na dnes