Luxusný zákusok s orechovou náplňou a vanilkovým krémom. Je to luxusný zákusok, ktorý si zamiluje každý.
Potrebujeme:
400 g hladkej múky
100 g práškového cukru
1 lyžicu medu
100 g masla
2 vajcia
1 lyžičku jedlej sódy
Na náplň:
6 vajec
150 g kr. cukru
3 lyžice vody
50 ml slnečnicového oleja
150 g polohrubej múky
½ bal. prášku do pečiva
150 g mletých orechov
Krém:
3 žĺtky
2 bal. vanilkového pudingu
100 g kr. cukru
70 ml mlieka
120 g práškovéhoc ukru
250 g masla alebo margarínu
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a obe rozvaľkáme na tenký plát. Každý plát upečieme na obrátenom plechu s rozmermi 30×38 cm každý 6-7 minút.
Žĺtky ušľaháme s 100 g cukru do peny, pridáme vodu, olej a nakoniec aj vlašské orechy. Bielky ušľaháme na tuhý sneh so zvyšným cukrom. Sneh premiešame do žĺtkovej hmoty. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.
Žĺtky zmiešame s kr. cukrom a postupne do nej vmiešame mlieko s rozmiešanými pudingovými práškami. Preložíme na slabý plameň a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame zmäknuté maslo ušľahané s práškovým cukrom.
Na prvý plát cesta navrstvíme ½ pudingového krému, na krém uložíme orechový plát, zvyšný plát a druhú polovicu cesta. Poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked